El Desafío Ruta 40 disputat a l’Argentina deix el mundial del W2RC 2024 més obert amb el triomf d’Al-Rajhi

Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing) guanya per primera vegada la cursa a l’Argentina, i s’emporta la primera victòria de l’any

El saudita s’acosta a 25 punts del qatarià al campionat. Lucas Moraes (Toyota Gazoo Racing), 5è aquí, queda 3r amb 53 punts

Sebastian Halpern (X-raid Mini JCW) completa el podi a casa.

Rokas Baciuska (Can-Am Factory) va guanyar a Challenger per davant de Nicolas Cavigliasso (Taurus Factory by Wevers)


A SSV, nou abandonament del líder del campionat Iàssir Seaidan reanima la lluita. Ricardo Ramilo guanya per davant de Sebastián Guayasamin i pren el lideratge del campionat per davant del saudita i del guanyador de la setmana.

Yazeed Al Rajhi es va emportar la victòria sobre Nasser Al Attiyah per un estret marge. El saudita va aconseguir la victòria a la 12a edició del Desafío Ruta 40 per només 40». El pilot d’Overdrive Racing va guanyar dues etapes la primera i la cinquena per sumar la seva primera victòria a l’Argentina, és el seu primer triomf de 2024 i el tercer al W2RC després de l’Abu Dhabi Desert Challenge i del Ral·li del Marroc 2023. Aquesta temporada, Al Rajhi va obtenir el 2n lloc a l’ADDC i el 5è al BP Ultimate Rally-Raid Portugal. El saudita s’emporta 12 punts més que Al-Attiyah i ja en té 131, davant els 156 punts del líder del mundial. La diferència entre el bicampió i el subcampió es redueix a 25 punts.

Al final de la quarta prova, queden 3 pilots a la lluita pel títol i una única prova per disputar-se. Nasser Al-Attiyah només pot perdre el títol davant de Yazeed Al Rajhi i Lucas Moraes. El saudita, guanyador al Marroc el 2023, serà la principal amenaça per al hat-trick que vol tenir el bicampió del món, que canviarà de cotxe. Al Attiyah farà el seu debut en competició amb el nou Dacia. Entre els copilots, el títol es juga també entre els navegants del trio. Édouard Boulanger, associat a Al-Attiyah des de l’ADDC, està 20 punts per davant de Timo Gottschalk, que va amb Al-Rajhi. Armand Monleon, aliat de Moraes, és a 48 punts.

desafío ruta 40 argentina w2rc al attiyah prodrive

Per part catalana, el millor representant dels nostres va ser Armand Monleón, que va acabar cinquè classificat al costat de Lucas Moraes. La parella de Toyota va patir problemes de suspensions que van poder solucionar per tornar al top5 final.

Mala sort per a Yacopini i Oliveras, el copilot català vivia una bolcada durant la tercera etapa per culpa de la pols d’un dels participants que els precedia. L’accident, tot i ser a baixa velocitat, feia malbé l’arc de seguretat i els deixava fora de competició.

Baciuska triomfa entre els Challenger i emoció als SSV

Rokas Baciuska, que va descobrir per primera vegada la Ruta 40, va aconseguir una segona victòria consecutiva a Challenger després de la cursa de Portugal. El lituà podia guanyar el tercer títol consecutiu abans de la darrera prova. Però a casa, Nicolas Cavigliasso es va defensar i va acabar 2n a 8’49». Ara és a 44 punts del líder del campionat. Dania Akeel va pujar al podi, just per davant del seu company Marcelo Gastaldi que és a 79 punts del líder al qui ja no podrà amenaçar. Entre els copilots les posicions del campionat estan invertides. Absent per lesió en aquesta cursa, Oriol Mena, copilot habitual de Baciuska, és 2n al campionat (160 punts). La copilot argentina Valentina Pertegarini pren el comandament (165 punts).

desafío ruta 40 argentina w2rc

A SSV, Iàssir Seaidan es va veure obligat a abandonar la carrera per culpa d’un altre problema amb el seu turbo, com a Portugal. Ricardo Ramilo, Enrico Gaspari (TH-Trucks), Sebastian Guayasamín i Rebecca Busi van aprofitar per ser els protagonistes aquesta setmana. L’espanyol es va imposar per davant de l’equatorià i de la italiana, el compatriota del qual va patir un problema mecànic. Al campionat, Guayasamín pren el lideratge amb 6 punts d’avantatge sobre el saudita i 20 punts sobre Ramilo. Busi i Gaspari completen el top-5. Els quatre primers podran lluitar pel títol al Marroc a principis d’octubre. La categoria SSV és la més oberta.

El Ral·li del Marroc decidirà el campionat

Amb la seva victòria a Córdoba, Yazeed Al Rajhi atorga a Toyota la seva 4a victòria a la Ruta 40, després de la de Nasser Al Attiyah de l’any passat i les del 2011 i el 2016. Toyota iguala així el rècord que fins aleshores tenia Mini. L’equip X-raid va aconseguir victòries el 2012, 2015, 2017 i 2018. Toyota es converteix en el primer fabricant a aconseguir dos triomfs seguits.

Al mundial de constructors, Toyota suma gràcies als resultats del guanyador i de Lucas Moraes, 5è, 47 punts. Prodrive té 25 punts pels Hunter de Nasser Al Attiyah i Cristian Baumgart, i apareix en 2a posició. En pujar al podi de la cursa, Sebastian Halpern permet a l’equip X-raid Mini JCW obtenir 20 punts.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments