Dumas celebra deu anys del seu primer triomf Pikes Peak amb la seva cinquena victòria

Aquest diumenge, 23 de juny, Romain Dumas va ser el pilot més ràpid en escalar la famosa muntanya de Colorado, al volant del seu Ford F-150 Lightning elèctric de 1.400 cavalls

El francès només va trigar 8’53»553 per pujar els 20 km i 156 revolts del recorregut. Un minut més lent que el seu rècord establert el 2018 amb el Volkswagen ID. R elèctric, però aquest any, les difícils condicions meteorològiques van provocar la cancel·lació de diverses sessions de proves durant la setmana.

Romain Dumas va haver d’aturar-se uns vint segons a l’inici de la pujada quan el seu Ford F-150 es va aturar de forma sobtada i el francès va haver de «reiniciar» la seva pick-up abans de reprendre la cursa. Tot i això, amb aquesta victòria, Romain Dumas afegeix el seu nom a la pujada més llegendària del món. Aquest és el seu cinquè triomf en una dècada, i s’uneix a noms mítics de la prova.

Wolff Aurobay Gb08 2.0 Hp Merli
Pikes Peak

El podi el completà l’italià Christian Merli. En la seva primera participació, el cinc vegades campió d’Europa de muntanya va quedar-se a només 10 segons de Romain Dumas a bord de la seva barqueta Wolff Aurobay Gb08 2.0 Hp.

pikespeak Hyundai Dani Sordo
Pikes Peak

Un altre debutant molt conegut pels aficionats al ral·li va ser Dani Sordo, el pilot de Hyundai al WRC va pujar al tercer esglaó del podi. El càntabre va conduir un nou Hyundai, l’Ioniq 5 N TA Spec, preparat per l’equip Bryan Herta Autosport.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments