DTM: Anar amb bici amb jaqueta o fer càlculs al simulador, així entrena el rookie Habsburg per al DTM

Ferdinand Habsburg ja ha completat la seva primera temporada d’DTM. Als 22 anys era un dels pilots més joves de la graella en 2019 i va passar directament de la Fórmula 3 europea als turismes.

Ferdinand Habsburg no va deixar res a l’atzar abans de la seva temporada de novell

«He practicat molt en el simulador, assegut al meu costat mentre conduïa, algú m’ha preguntat 20 voltes d’exercicis de matemàtiques.»

«Al DTM cal vigilar moltes coses al mateix temps. Hi ha DRS, tens push-to-Lumber i l’alta degradació del pneumàtic pot tenir una influència extrema en una cursa. També has de vigilar als altres. I com no hi ha comunicació per ràdio entre l’equip i pilot, has d’avaluar això per tu mateix tot el temps «.

A més de l’augment de la capacitat multitasca, el DTM també ha fet demandes físiques que s’ha preparat. «Solia entrenar molt els braços i al coll», diu Habsburg. «Com les forces G no són tan altes com en la Fórmula 3 i tenim direcció assistida, ja no és tan esgotador per als braços. Per això he orientat la meva pràctica a les cames perquè els frens dels cotxes DTM són molt pesats».

El novell d’Aston Martin treu una conclusió positiva de la seva primera temporada d’DTM

«A més, faig molt entrenament de resistència», continua. «Fa molta calor en un cotxe DTM, de 50 a 55 graus. També has de ser capaç de lluitar psicològicament. Per això, quan anava en bicicleta, em vaig posar un suèter gruixut i una jaqueta tot i que feia 25 graus «.

Ja en el segon cap de setmana de carrera, Habsburg va aconseguir els punts amb l’Aston Martin. Tot i la intensa preparació, va ser una «grata sorpresa» que va poder seguir el ritme molt ràpid. «En realitat, vaig pensar que em portaria més temps trobar el meu camí», admet. «És un bon senyal que la meva adaptabilitat ha estat molt bona.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments