F1: Leclerc i Ferrari renoven fins al 2024

L’any 2019 va ser un any decisiu per a Charles Leclerc, i ara Ferrari ha reiterat la seva fe en el monegasc anunciant formalment una extensió del contracte fins a finals de 2024.

Després d’haver estat estrella de Sauber durant la seva temporada de novell el 2018, Leclerc va semblar fer el pas cap a Ferrari amb facilitat aquesta última campanya, convertint-se en el guanyador més jove de la seva història i aconseguint 10 podis en 2019.

Leclerc:

«Estic molt content de quedar-me en la Scuderia Ferrari. Pilotar per a l’equip més il·lustre de la Fórmula 1 ha estat un somni per a mi. No puc esperar a gaudir d’una relació encara més profunda amb l’equip després del que ha estat un intens i emocionant 2019. Tinc moltes ganes de veure el que m’ofereix el futur i no puc esperar a posar-me en marxa de nou la pròxima temporada».

En la seva segona carrera per al Cavallino Rampant, a Bahrain, es va convertir en el més jove en aconseguir una pole per a Ferrari abans de perdre per poc la victòria. El pilot de 22 anys va aconseguir sis poles més al llarg de la temporada per a guanyar el trofeu de la pole position, així com dues victòries, incloent un emotiu triomf a casa de la Scuderia a Monza.

Va acabar la temporada en el quart lloc del campionat, 24 punts per davant del seu company d’equip quatre vegades campió del món Sebastián Vettel.

El director de l’equip, Mattia Binotto:

«Amb cada carrera que passava aquest any, el nostre desig d’estendre el nostre contracte amb Charles es va fer cada vegada més evident i la decisió significa que ara estarà amb nosaltres durant les pròximes cinc temporades. Això demostra que Charles i la Scuderia tenen un ferm futur junts.

«Charles ha estat part de la nostra família des de 2016 i estem més que orgullosos dels resultats que estem aconseguint amb la nostra Acadèmia. Per tant, estem molt contents de poder anunciar que estarà amb nosaltres durant molts anys i estic segur que junts escriurem moltes pàgines noves en la història del Cavallino Rampant».
Lawrence Barretto

Quan el pilot de l’Acadèmia Ferrari es va unir a l’equip aquesta temporada, després d’una sola campanya amb Sauber, pocs haurien cregut que acabaria la temporada amb dues victòries, set pole positions, i per davant del seu condecorat company d’equip Sebastián Vettel en la classificació.

Ferrari tenia grans esperances en ell, però fins i tot ells han admès en privat que s’han sorprès amb la rapidesa amb la qual ha arribat, i que ha fet front a la pressió de conduir en un equip de primera. Amb un cotxe difícil de conduir, va ser ell – més que Vettel – qui es va adaptar millor i va triomfar en la batalla mental amb l’alemany.

El director general de Ferrari, Louis Camilleri, va dir en l’esmorzar de Nadal per als mitjans de comunicació a principis d’aquest mes que Leclerc és «una part integral de l’equip» i aquesta notícia serveix com a confirmació pública d’això. El jove s’ha integrat increïblement ràpid, és molt volgut pels enginyers i els mecànics i, la qual cosa és més important, s’ha destacat com algú en qui l’equip pot donar-se suport,

Amb Vettel lluitant per rendir en la pista, confirmar públicament l’estatus de Leclerc amb l’equip donarà al monegasc un impuls a la seva confiança. En treure-ho oficialment del mercat, també evita especulacions innecessàries i evita que els equips rivals l’ensumin i el desestabilitzin.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments