L’INFAME DAKAR 2020 – ETAPA 12: Carlos Sainz i Lucas Cruz guanyen el seu tercer Dakar

2010, 2018 i 2020. Carlos Sainz acaba d’assegurar la tercera victòria de la seva carrera al Dakar, tots tres amb cotxes diferents (Volkswagen, Peugeot i ara Mini). El madrileny, que va tenir quatre victòries d’etapa al llarg de la prova, ha superat a Nasser Al-Attiyah en sis minuts després del 5.000 quilòmetres de cursa, amb Stéphane Peterhansel i Paulo Fiúza acabant en la tercera posició del podi.

Es el retorn d’El Matador! Carlos Sainz i Lucas Cruz han guanyat el seu tercer Dakar, fruit d’una prova gairebé exemplar i perfectament sincronitzada. Van aconseguir el primer lloc a tercera etapa i no l’han deixat. 

Van tenir dies menys bons, per exemple a la vuitena etapa, quan es van perdre, problemes d’orientació que també van patir Al-Attiyah i Peterhansel. Quatre etapes guanyades, i el triomf en l’etapa 10 va ser en el moment clau de la cursa.

El pas pel punt 2  de l’etapa 10 es va aturar la prova, era el Km 345, era un moment clau en què Stéphane Peterhansel (Mini Buggy) havia perdut 11m 48s amb Carlos Sainz i Nasser Al-Attiyah (Toyota), 17m 46s.

Amb un final amb etapa marató inclosa, Carlos Sainz va obtenir un marge important, cosa que li va valer per aconseguir gestionar els dos últims dies sense cap problema important, fins i tot amb els forts atacs dels teus oponents.

Tenint en compte aquest difícil Dakar, és absolutament destacable que amb 57 anys, Carlos Sainz encara s prou fort per vèncer la carrera, encara més contra adversaris del nivell de Nasser Al-Attiyah i Stéphane Peterhansel.

Després de diversos intents en què la sort no va acompanyar, amb abandonaments consecutius entre 2013 i 2017, va guanyar el 2018, va tornar a tenir problemes l’any passat amb el Mini Buggy, i aquest any ha tornat més fort, ell i el Mini, guanyant de nou la carrera. Si els dos títols mundials de ral·li són un gran assoliment, les tres victòries actuals de Dakar no queden enrere. Ha tingut, com tothom, alguns contratemps, però ha escapat de la majoria de trampes, ha guanyat amb tot el mèrit, acabant amb 6m 38 d’avantatge amb Attiyah, una de les més petites diferències existents en la història del de Dakar.

Yazeed al Rajhi (Toyota) acaba el quart lloc de Dakar en la que és la seva millor classificació. Va ser el setè l’any passat sense estar mai al capdavant, cosa que és remarcable, ja que aquesta és només la seva sisena edició del Dakar.

Giniel De Villiers (Toyota) acaba la carrera en cinquena posició, a la qual només ha aconseguit durant els darrers dies. Amb vuit podis en 16 edicions, aquest Dakar no es troba entre els millors del pilot de Toyota.

Orlando Terranova (Mini) tenia com a objectiu repetir o millorar el cinquè lloc de 2014, però «s’ha quedat» en el sisè lloc.

Bernhard Ten Brinke (Toyota), Mathieu Serradori (Buggy Century), Yasir Seaidan (Mini) i Wei Han (Buggy Geeley) han tancat el top 10.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments