Toyota quasi sentencia l’Abu Dhabia Desert Challenger 2023 després de la primera etapa

Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) no esperava veure els seus principals rivals fallar tan aviat. Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme), líder de la classificació del W2RC, s’ha aturat al quilòmetre 39 a causa d’un problema amb una mànega del sistema de refrigeració. Ha acabat abandonant l’etapa, posant fi a les esperances de victòria a l’ADDC. Un escenari que ja havia viscut l’any passat a la primera jornada.

Guerlain Chicherit, l’altre pilot Prodrive, que era més a prop de l’Hilux oficial al primer punt de control, també ha patit problemes, en el seu cas de salut. El francès s’ha vist obligat a aturar-se diverses vegades, patint marejos per culpa de les dunes.

Al final del dia, el tercer de la classificació general del campionat, ha decidit retirar-se de la cursa. El dia ha acabat sent reeixit per part de Toyota. Les tres Hilux de Nasser Al-Attiyah, Yazeed Al-Rajhi i Henk Lategan han aconseguit el podi del dia i de la classificació provisional.

El primer català classificat ha estat Dani Oliveras, navegant de Yacopini, en cinquena posició a catorze minuts. Oriol Mena ha estat el segon català classificat acompanyant al xinès Zhang en vuitena posició.

Entre els T3, Seth Quintero (Red Bull Off-Road Junior Team USA) s’imposava davant del seu company d’equip Austin Jones. Tot i la competició, el nord-americà no ha dubtat en aturar-se per ajudar la seva companya d’equip Cristina Gutiérrez (Red Bull Can-Am Factory), que es quedava sense benzina. Mattias Ekström, segon de la categoria durant molta estona, ha patit la mateixa mala sort que l’espanyola. Eduard Pons ha estat 38è de la general a dues hores del millor registre.

En T4, Rokas Baciuska (Red Bull Can-Am Factory) navegat per Oriol Vidal ha guanyat l’etapa. Pau Navarro (FN Speed), ha acabat a poc més de 5 minuts del líder del dia i de la classificació provisional, i es converteix en el seu principal rival en aquesta cursa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments