L’Escuderia Mollerussa treballa per portar una prova puntuable del Campionat d’Europa d’Autocross al 2021

L’Escuderia Mollerussa ha iniciat els tràmits per a organitzar el 2021 una prova puntuable del Campionat d’Europa de Autocross al Circuit de la Serra de la capital del Pla d’Urgell.

Joan Anton Grustan, membre de l’Escuderia Mollerussa, va confirmar a SEGRE que, després de visitar al febrer la seu de la FIA (Federació Internacional d’Automobilisme) a París per a interessar-se per acollir la competició, estava previst que els dies 6 i 7 de juny vingués un comissari del citat organisme a supervisar el circuit coincidint amb la disputa del Campionat d’Espanya.

«Ens tènia que donar les quatre línies d’actuació perquè remodeléssim el circuit i pogués donar-nos el vistiplau per a acollir l’Europeu en una següent visita. El que ocorre és que amb el coronavirus possiblement tindrem que aplaçar l’Estatal als dies 16 a 18 d’octubre i seria llavors quan vindria aquest comissari a supervisar el traçat. I si no fos l’Estatal també podria servir una altra prova que organitzéssim», va explicar Grustan.

Millores a realitzar al circuit

Les obres que caldria efectuar en el Circuit de la Serra per a acollir l’Europeu són diverses i de diferent magnitud. Primerament s’hauria d’aixecar uns murs en tres zones de la pista per a evitar que els cotxes es vegin cara a cara com passa ara, col·locar una tanca perimetral de 1,20 metres d’alçaria per a impedir que els espectadors accedeixin a la pista, adequar els llocs de control amb un terra de planxes de formigó per a comissaris i per al circuit tancat de TV, i finalment, garantir l‘aigua suficient, instal·lar més potència de llum, i disposar de dutxes i lavabos, així com un hospital de campanya durant l’esdeveniment.

Les obres, en conjunt, suposarien un cost pròxim als 60.000 euros. L’homologació del circuit. amb la doble visita del comissari de la FIA, suposaria en total uns 11.500 euros, pagant la meitat en cada inspecció. L’organització d’un Europeu d’Autocross, que mai s’ha fet a Lleida i seria l’únic d’aquest nivell a Espanya el 2021, costa uns 70.000 euros, una mica més de 10.000 que un Estatal.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments