FÓRMULA 1: Els pilots demanen treure la xicana del Circuit de Barcelona – Catalunya

Després del GP d’Espanya de 2021, la GPDA ha sol·licitat a la FIA i la F1 que s’elimini la xicana de Circuit de Barcelona-Catalunya per a futurs Grans Premis.

El que abans era una llarga corba a dretes per encarar la recta de meta, es va convertir el 2007 en una xicana per reduir les velocitats i maximitzar la seguretat dels pilots alhora que facilitava els avançaments a la recta principal. No obstant això, són els mateixos pilots els que no es mostren satisfets.

“És una cosa que hem estat mirant, però no és un canvi que es pugui fer de la nit al dia. Com tots els nostres circuits i diferents corbes, treballem junts amb els equips, els pilots i la F1 per assegurar-nos que tenim el lloc més segur, però també alguna cosa que promogui les bones carreres.”

Michael Masi

La zona de l’estadi, on desemboca la xicana, ha estat objecte de molts canvis al llarg dels anys, de fet el revolt 10, la que dona inici aquesta zona, ha estat modificat aquest any. Veurem si la FIA i el Circuit s’asseuen a parlar sobre aquesta nova modificació, que realment no comportaria cap canvi al traçat català ja que la zona exterior s’utilitza en la majoria de competicions que passen pel Circuit.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments