RAL·LICROS: Kristoffersson torna amb Volkswagen per la nova era elèctrica

Kristoffersson va aconseguir el seu quart Campionat del Món de forma espectacular a Nürburgring el passat mes de novembre, després de remuntar un desavantatge de 17 punts i vèncer el seu compatriota Timmy Hansen.

Aquest èxit es va produir al volant d’un Audi S1, però els tres triomfs anteriors del suec a la màxima categoria es van aconseguir amb maquinària Volkswagen, cosa que significa que Kristoffersson tornarà a estar en un entorn familiar.

Igual que a la temporada en què va guanyar el títol el 2020, l’equip fundat per l’antic líder del Campionat Europeu de Ral·licros de la FIA i múltiple campió suec Tommy Kristoffersson correrà sota la bandera del Volkswagen Dealerteam BAUHAUS.

L’equip comptarà amb tres VW elèctrics en la primera temporada 100% elèctrica del WorldRX. El model i els companys d’equip de Kristoffersson es desvetllaran més endavant. Tots els cotxes de la graella comptaran amb el kit RX1e, desenvolupat per l’empresa austríaca Kreisel Electric. Això generarà un rendiment de 500kW subministrats als motors -equivalents a 680bhp- i 880Nm de parell motor instantani en el pedal.

«És realment inspirador formar part de la nova era elèctrica del ral·licros des del principi. L’última vegada que vam emprendre un projecte d’aquesta envergadura va ser el 2014, quan vam construir els nostres propis cotxes per a la primera temporada del Campionat Mundial. La gran diferència és que llavors era completament inexpert en la matèria.

«L’electricitat és el futur tant de l’esport del motor com de la indústria de l’automòbil en general, i ajudar a impulsar aquest desenvolupament és un dels aspectes més fascinants d’aquest esport per a mi. Espero una temporada increïblement dura i competitiva, i estic emocionat per començar”.

El director de l’equip Kristoffersson Motorsport, Tommy Kristoffersson:

La temporada 2022 és el major projecte en la història de l’equip. És un gran privilegi treballar a aquest nivell, t’adones que com més aprens, més comprens el poc que saps en realitat. Estem desitjant posar en pràctica totes les lliçons que hem après al llarg dels anys en aquesta nova i emocionant aventura, i tornar a disputar el campionat del món amb els nostres propis mitjans”.

Sten Forsberg, director general de Volkswagen Suècia:

Johan Kristoffersson és un dels noms més grans de l’automobilisme que ha conegut Suècia. Quatre títols del Campionat del Món de Ral·licros és un èxit excel·lent, i li desitgem tot el millor ara que fa el pas a la nova era elèctrica de l’esport, i el que és més important, amb l’emblema de Volkswagen a la part davantera del seu cotxe.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments