CERT: Pons – Sanjuán no donen opció al ral·li da Auga 2022

La novena edició del Xacobeo Rally da Auga va ser una exhibició del pilot català Xevi Pons, que acompanyat per Rodrigo Sanjuán no va donar opció a cap dels seus rivals al llarg de la jornada i certificava la que ja és la seva quarta victòria en aquesta prova, que s’uneix a les aconseguides el 2016, 2018 i 2019.

Pons s’emportava el ral·li per més d’un minut amb Rodrigo Zeballos – Sebastián González, que es van mostrar com el únics rivals sòlids, sense cometre errors. L’últim calaix del podi se l’enduien Félix Macías i Alejandro Portela, realitzant una prova de menys a més, i que malgrat utilitzar un Fabia R5 més antic han fet front a molts Rally2.

La quarta plaça va estar molt competida entre Daniel Alonso, Oriol Gómez i Juan Carlos Quintana, que arribaven separats per 10 segons a la darrera especial. No ha canviat l’ordre i el gat a l’aigua se l’ha emportat el pilot asturià del Citroën C3, per només 4 segons sobre el pilot català mentre el canari acabava sisè.

Molt competida la Toyota Gazoo Racing Iberian Cup, i encara que Dani Berdomás i Sergi Francolí arribaven separats per un sol segon arribant a l’últim tram, el pilot corunyès trencava el diferencial del darrere i claudicava davant un Francolí, que amb María Salvo a la dreta vencia a el seu debut al certamen. La Beca Júnior U24 va anar a parar a les mans d’Unai de la Dehesa i Alain Peña, que tot i patir una punxada, remuntaven mig minut Víctor Navarro a l’últim tram per aconseguir el triomf.

Pel que fa a la Copa 2RM, Aritz Iriondo – Joseba Sánchez dominaven el Desafiament R2 a plaer als comandaments del Peugeot 208 R2, mentre Paco Montes – David Collado feien el mateix al Desafiament Proto amb el seu petit Peugeot 106. Javier Insulsa – Carlos Fragiel també aconseguien el triomf al Desafiament N3 al volant de l’Skoda Fabia. Unai García i Eguzkiñe Enriquez es van imposar a la Copa Kobe Motor, mantenint a ratlla en tot moment la competència per sumar la segona victòria consecutiva.

Classificació fianl

  1. Xevi Pons – Rodrigo Sanjuan (Skoda Fabia Rally2) 1:06:38,4
  2. Rodrigo Zeballos – Sebastián González (Skoda Fabia Rally2), a 1:04,6
  3. Félix Macías – Alejandro Portela (Skoda Fabia R5), a 1:17,5
  4. Daniel Alonso – Adrián Pérez (Citroën C3 Rally2), a 1:45,2
  5. Oriol Gómez – José Murado (Volkswagen Polo GTi R5), a 1:49,1
Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share