CATALUNYA: Fangtàstic triomf de Pons – Muntadas al Ral·li La Selva Vidreres – Maçanet de La Selva 2022

Dissabte complicat meteorològicament parlant, pluja, camins molt complicats per la quantitat d’aigua caiguda durant les hores prèvies a la cursa i una organització que canviava el rutometre de la prova a poques hores de començar.

Molts condicionants per a que la prova sortís com la gent de Peu a Baix tenia planejada. El canvi d’itinerari per la falta de controls va escurçar la prova en un tram, de sis cronometrades passàvem a cinc. Però l’horari d’inici segui inalterat, les 14h, amb la situació més que probable en l’època de l’any que ens trobem de que la llum diürna minvés per les últimes passades de la tarda, com així va ser. Els participants que van arribar a l’últim control horari de Maçanet de La Selva previ a l’últim tram programat els van desviar cap a l’assistència per donar per acabat el ral·li. Així doncs, dels 6 trams previstos se’n disputaven finalment 4, tres passades per l’A i una pel B.

Amb tot aquest caos organitzatiu Eduard Pons i Dani Muntadas van ser els autèntics dominadors de la prova amb una conducció brillant molt per sobre de la resta de rivals ja des del primer tram on va deixar als seus principals perseguidors, Orriols – Gómez a gairebé mig minut.

Albert Orriols i Christian Gómez van aguantar les tres passades pel tram A en segona posició però un últim i solitari pas pel B els va servir per a que la parella formada per José Luis Garcia i Laura Camps aconseguissin prendre’ls-hi aquest segon esglaó del podi per tan sol 3,5s.

Les cinc primeres posicions les completaven Jordi Nualart – Jordi Soldevilaamb el Renault Clio Rally5 mentre que els debutants Marc Comas – Adrià Pesado completàvem amb èxit la complicada prova al volant del Citroën C3 N5 de PCR Sport.

Sergi Pérez Jr. i Isaac Pujol no van deixar cap opció als seus rivals amb un gran ritme i velocitat pels complicats trams gironins per guanyar el Volant RACC. Aquest triomf els referma en el liderat da copa de promoció del RACC a falta de tres proves, dues d’asfalt i una sobre terra.

En el Campionat de Promoció i el Trofeu Júnior Arnau Bartés i Miquel Velilla es van endur el triomf al volant del Ford Focus 1.6 16v per davant d’uns combatius Sant Andreu – Cabrero que amb el petit Peugeot 106 es van “colar” en posicions molt avançades durant la cursa.

Miquel Pons i Carles Planell es van emportar el triomf a la Challenge Rallycracks després de l’abandó de Cornet-Noguer quan estaven realitzant un ral·li estratosfèric marcant millors temps a cotxes molt més potents al seu Ford Focus.

Marc Pedrosa i Eduard Ferran s’emportaven la Challenge Saxo 8V després de reparar el seu cotxe de l’accident sofert al 3er Memorial Abel Puig de Cervera. Ara la classificació s’ajusta entre els tres primers classificats amb tan sols 14 punts entre el primer i el cinquè a falta dels dos últims ral·lis de la temporada en aquesta copa, Tàrrega sobre terra i 2000 viratges sobre asfalt.

Menció especial per al debut del pilot local Eduard Bota que va escollir a un experimentat Marçal Mompió per fer els primers quilòmetres cronometrats al volant del Ford Focus preparat per l’equip Sandoval. Una trencadissa de l’amortidor en el segon tram els va privar de seguir progressant, però per sort podien reparar i sortir a l’última especial de la prova de casa deixant un molt bon regust de boca a tots els que vam poder veure com un somni es feia realitat.

Classificació final

1 EDUARD PONS 39’27″4
DANIEL MUNTADAS
SKODA FABIA RALLY2 EVO

2 JOSE LUIS GARCIA 40’48″2
LAURA CAMPS 1’20″8/1’20″8
SKODA FABIA RALLY2 EVO

3 ALBERT ORRIOLS 40’51″7
CHRISTIAN GOMEZ 1’24″3/3″5
SKODA FABIA R5

4 JORDI NUALART 44’50″1
JORDI SOLDEVILA 5’22″7/3’58″4
RENAULT CLIO RALLY 5

5 MARC COMAS 45’31″9
ADRIÀ PESADO 6’04″5/41″8
CITOREN C3

6 ARNAU BARTES 46’42″7
MIQUEL VELILLA 7’15″3/1’10″8
FORD FOCUS 1.6 16V

7 JORDI SAN_ANDRES 46’48″3
CARLOS CABRERO 7’20″9/5″6
PEUGEOT 106S16

8 MIQUEL PONS 46’49″2
CARLES PLANELL 7’21″8/0″9
FORD FOCUS 1.6 16V

9 SERGI PÉREZ 47’06″3
ISAAC PUJOL 7’38″9/17″1
PEUGEOT 208 1.2 PURETECH

10 MARC PEDROSA 47’29″3
EDUARD FERRAN 8’01″9/23″0
CITROEN SAXO 8V

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments