WEC: Una llista d’inscrits per al 2023 amb molta qualitat

La temporada 2023 del WEC comptarà amb 38 cotxes, tal com revela la primera llista d’inscrits presentada el dimecres 11 de gener.

Hipercars

A la categoria Hypercar, trobarem 13 cotxes. No hi ha cap sorpresa entre els propietaris del títol, Toyota, ja que els sis pilots del 2022 han tornat per a aquest nou exercici. Idem a Peugeot, ja que el conjunt francès presentarà els dos equips que van acabar la temporada anterior.

Pel que fa als nouvinguts, Porsche comptarà amb Dane Cameron, Michael Christensen i Frédéric Makowiecki al n°5, així com André Lotterer, Kévin Estre i Laurens Vanthoor al n°6. Entre els equips de clients de la firma d’Stuttgart, Yifei Ye és l’únic membre confirmat de l’Hertz Team JOTA n°38. Hauria d’anar acompanyat d’António Félix de Costa i Will Stevens. Proton Competition ha confirmat el seu primer pilot amb el seu Porsche 963 que serà el número 99 amb l’italià Gianmaria Bruni. Cadillac comptarà amb Earl Bamber, Alex Lynn i Richard Westbrook.

Ferrari 499p

Anunciat aquest dimarts 10 de gener per Ferrari, Antonio Giovinazzi s’instal·larà al 499P n°51 al costat d’Alessandro Pier Guidi i James Calado. El n°50 estarà conduït per Antonio Fuoco, Miguel Molina i Nicklas Nielsen. La llista d’inscrits també revela el nom oficial de l’equip de Maranello, que es dirà Ferrari AF Corse. El francès Romain Dumas està confirmat a Glickenhaus.

La pregunta principal es basava en la presència o no de Vanwall Racing i Isotta Fraschini. El fabricant italià no va passar l’etapa del Comitè de Selecció, a diferència del fabricant austríac registrat amb el nom de Floyd Vanwall Racing Team. Ja s’han confirmat tres pilots per pilotar el Vanwall Vanderwell 680: Tom Dillmann, Esteban Guerrieri i un sorprenent Jacques Villeneuve. El campió del món de Fórmula 1 de 1997 farà així el seu retorn a les 24 Hores de Le Mans per primera vegada des del 2008 on va acabar segon amb Peugeot.

LMP2

A la categoria LMP2 hi participaran 11 cotxes. La principal novetat és el retorn d’Alpine a aquesta categoria després de dues temporades al màxim nivell. La marca desplegarà dos cotxes (Alpine A470 que reben el nom d’Oreca 07) mentre espera l’arribada del LMDh per al 2024. Matthieu Vaxiviere i André Negrão encara hi seran, però no a la mateixa tripulació. Els altres pilots de l’equip francès encara no es coneixen, però Julien Canal, Hadrien David i Olli Caldwell podrien estar entre ells.

prema lmp2 sebring
Prema

Tal com va anunciar també el dimarts 10 de gener, Prema introduirà dos cotxes al campionat aquesta temporada. Doriane Pin farà el seu debut prototip al #63, mentre que Juan Manuel Correa estarà al #9.

United Autosports i Team WRT presentaran dos cotxes per equip. Vector Sport, associat a Isotta Fraschini per a la LMH, continuarà a LMP2 amb Ryan Cullen.

GTE Am

A la categoria ara única GTE Am, hi ha 14 cotxes inscrits. La llista confirma que els equips Iron Lynx i Iron Dames conduiran el Porsche 911 RSR – 19. Sarah Bovy, Michelle Gatting i Rahel Frey sempre faran equip.

#51 AF CORSE FERRARI / Ferrari 488 GTE EVO – 6 hours Fuji – Fuji Speedway – Gotemba – Japan –

El belga Ulysse de Pauw estarà a l’AF Corse n°21. Un altre AF Corse s’alinearà amb Richard Mille com a patrocinador. De moment només està confirmat Luis Pérez Companc.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share