El Ral·li de Mèxic a la corda fluixa per la possible entrada d’una prova a l’Amèrica del Nord

El promotor del Campionat del Món de Ral·lis va anunciar al Ral·li de Mèxic que planeja celebrar un únic ral·li a Amèrica del Nord en el futur, i això posa Mèxic en risc de quedar-se fora de la competició.

Amb la seu sud-americana fixada a Xile fins al 2025, Mèxic perdria opcions per mantenir-se dins del calendari. No obstant això, el director de l’organització del ral·li, Gilles Spitallier, té una nova visió per afrontar aquest problema.

Spitallier en una entrevista a Dirtfish, referint-se a la possibilitat de córrer Mèxic i els Estats Units en caps de setmana consecutius o en un període de temps molt curt deia:

El Ral·li de Mèxic és una carrera molt especial. Potser ens hauríem de plantejar organitzar ral·lis consecutius. Podria ser interessant

Per Spitallier, si els equips corren als EUA, és fàcil anar a Mèxic.

Poden decidir si van per l’Atlàntic o pel Pacífic, ja que el nostre país és prou estret i la nostra seu de carreres és al centre del país. Així que és fàcil arribar-hi. Podria ser un projecte interessant.

Crítiques a la decisió del promotor

Spitallier no entén per què el promotor va llançar immediatament un comentari tan dur sobre el nombre de ral·lis nord-americans.

«No entenc per què cal triar-ne només un, perquè estem molt a prop l’un de l’altre. Si correguéssim caps de setmana consecutius o una cosa així, fins i tot podria suposar un estalvi per als equips”

La distància per carretera entre Léon, centre neuràlgic del ral·li mexicà, i Chattanooga, Tennessee, base prevista del ral·li nord-americà, és d’uns 2.800 quilòmetres. L’organitzador de la cursa es va adonar que moltes coses havien canviat des de la seva marxa al 2020:

«Teníem moltes coses noves a fer i el temps era limitat. Normalment hauríem pogut començar a treballar cap al juny, però ara no rebem la confirmació del calendari fins a l’octubre. Però vam fer tot el que vam poder i crec que ho vam fer bé»,

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments