Elfyn Evans posa fi a una sequera de dues temporades guanyant el Ral·li de Croàcia 2023

Elfyn Evans va guanyar el Ral·li de Croàcia 2023 i va posar fi a una sequera de dues temporades sense victòries. El gal·lès va dominar la prova i va defensar amb facilitat els seus rivals, incloent els campions del món Ott Tänak i Martin Järveoja de M-Sport Ford, que van acabar segons.

Però per a Evans, la victòria no era la més important. L’irlandès, mort la setmana anterior en un accident, va ser l’eix vertebrador de tota la prova, molt recordat per tots els seus companys i la familia dels ral·lis en cada instant.

“Aquesta victòria no sembla gaire important en comparació amb el que va passar amb el meu amic Craig (Breen). Trobo a faltar en Craig. Havíem promès de passar-ho bé aquest cap de setmana amb la seva família, ho vam fer però pensem molt en ell. »

Tänak segon però sense poder lluitar

El Ford Puma Rally1 es mostra competitiu en mans del campió del món de 2019, Ott Tänak, però l’estonià no pot lluitar de tut a tu amb els seus rivals ja que la fiabilitat del cotxe està jugant males passades.

En aquest ral·li, Tänak es trobava en plena remuntada durant la tarda de dissabte, marcant dos millors registres i llimant les distàncies amb Elfyn Evans quan el seu cotxe va començar a donar problemes i obligant-lo així a quedar-se en una bona posició però que sap a poc després de veure el ritme que tenia.

ott tänak rally Croàcia 2023 wrc Ford puma rally1

El pilot d’Hyundai, Esapekka Lappi, va acabar tercer amb el Hyundai i20 de colors irlandesos per homenatjar Craig Breen. Thierry Neuville, el pilot estrella de Hyundai, havia liderat el ral·li fins que va cometre un error dissabte al matí. Lappi va aprofitar l’oportunitat i va acabar salvant la prova per a Hyundai amb l’últim esglaó del podi.

Podi complet per als Toyota al campionat del món de pilots

Al campionat de Pilots, la lluita torna a començar. El top 5 es manté en només 11 punts, una bretxa extremadament petita en aquestes alçades de la temporada.

Víctimes de punxades de divendres, Kalle Rovanperä i Sébastien Ogier (Toyota) van poder pujar a la classificació per acabar just als peus podi. El francès continua és líder conjunt del campionat amb Elfyn Evans.

Rossel continua intractable sobre l’asfalt amb del WRC2

A la categoria WRC2, Yohan Rossel de Citroën va liderar la prova de principi a fi i també es va posar al capdavant del campionat gràcies als punts aconseguits a la Power Stage.

El francès va assumir el control de la categoria al primer tram de divendres i no el va deixar més amb el seu Citroën C3. Tot i això, es va veure pressionat pel pilot d’Škoda Fabia RS Nikolay Gryazin, que li va retallar el liderat dissabte a la tarda.

YohanRossel-Croacia 2023 Citroen C3 Rally2

Tots dos van arribar a la final de quatre trams de diumenge separats per tan sols 11,5 segons, però Rossel, que també va guanyar el Rallye de Montecarlo que obria la temporada, va pilotar de manera impecable per mantenir el rival a 16,1 segons.

Emil Lindholm es va recuperar d’un trencament a la transmissió divendres per completar el podi amb el Fabia. El finlandès es va quedar a 1 minuts 11.4 segons de la parella capdavantera, encara que amb 51.0 segons d’avantatge sobre el quart classificat, Adrien Fourmaux.

Remuntada de William Creighton per emportar-se la JWRC

Els líders del campionat, William Creighton i Laurent Pellier, semblaven disposats al principi a batre’s en duel, però una bolcada del primer dissabte i una fallada de motor del segon al penúltim tram van obrir la lluita.

MS_Kelly Jwrc 2023 croacia

Tom Rensonnet semblava disposat a beneficiar-se de l’infortuni dels seus rivals, però es va trobar amb problemes de motor quan faltava un sol tram, i Kelly, en plena remuntada va heretar el liderat, que va mantenir fins al final del ral·li per sumar el màxim de punts.

Rensonnet va aconseguir el segon lloc a 30,8 segons, i Roberto Blach va quedar tercer a 36min56,2 segons del guanyador. Diego Domínguez va ser quart, amb Hamza Anwar i Raúl Hernández completant els sis primers llocs.

Classificació final del Ral·li de Croàcia 2023

1 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) 2h50m54.s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford Puma Rally1 HYBRID) +27.0s
3 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +58.6s
4 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1m18.3s
5 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1m28.0s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +2m22.5s
7 Pierre-Louis Loubet/Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1 HYBRID) +4m22.6s
8 Yohan Rossel/Arnaud Dunand (Citroën C3 Rally2) +7m51.3s
9 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia RS Rally2) +8m07.4s
10 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Škoda Fabia RS Rally2) +9m16.7s

Classificació campionat del món de marques 2023
 

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team161
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team132
3M-Sport Ford World Rally Team108

Classificació campionat del món de pilots 2023

1S. Ogier69
2E. Evans69
3K. Rovanperä68
4O. Tänak65
5T. Neuville58
6E. Lappi31
7C. Breen19
8T. Katsuta18
9D. Sordo17
10P.L Loubet14

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments