Al-Attiyah aprofita els problemes de navegació de Loeb per liderar el Sonora Rally 2023

Després dels problemes diaris a Abu Dhabi, que Loeb, Chicherit (GCK Motorpsort) i Al Attiyah van haver de patir, el Sonora Rally va viure un dia sense problema entre els cactus de la regió de Hermosillo.

El trio abans esmentat i Yazeed Al Rajhi gairebé es van acomodar a una rutina que només es va torçar al final de l’etapa per a Chicherit, que quedaria segon lloc, ja que va estar regularment a menys de 30 segons d’Al Attiyah durant més de 150 quilòmetres. Un error al final de l’etapa i dos excessos de velocitat van permetre Al-Rajhi, Loeb i Halpern avançar-lo. Yazeed va acabar segon a 28» del guanyador.

Loeb, que va tenir problemes des de la primera posició amb la navegació específica de Sonora, va acabar tercer a 2’38». Com havia anunciat Jean-Paul Cottret, de W2RC, llegir les empremtes a la vegetació és un nou exercici i Loeb ho va experimentar, deixant les seves empremtes per als seus perseguidors.

Sebastian Halpern (X-raid Mini JCW) va acabar quart a 3’17», i Guerlain Chicherit cinquè a 3’46» després de rebre les seves penalitzacions. A la classificació general, Al Attiyah té un avantatge de només 27» sobre Al Rajhi, mentre que Loeb es troba tercer a 2’42» del líder, Halpern quart a 3’33» i Chicherit cinquè a 3’49». Oriol Mena ha estat el primer català classificat acabant en sisena posició copilotant el xinès Zhang. Oliveras, copilot de Yacopini, ha acabat en quinzena posició.

Entre els T3, el líder del campionat, Seth Quintero, va destrossar una roda del darrere després de només vuit quilòmetres d’especial. A la meta, Seth tenia un retard d’una hora i quaranta minuts. Mattias Ekström (South Racing Can-Am) va guanyar l’especial per davant de Joao Ferreira (X-raid Yamaha), Cristina Gutiérrez (Red Bull Can-Am Factory), Mitch Guthrie (Red Bull Off-Road Junior Team USA) i Chaleco López (Red Bull Can-Am Factory). Ekström té un minut d’avantatge sobre el portuguès, 1’47» sobre l’espanyola, 2’22» sobre el nord-americà i 3’32» sobre el xilè.

400 BACIUSKA Rokas (ltu), VIDAL MONTIJANO Oriol (spa), Red Bull Can-Am Factory, BRP Can-Am Maverick XRS Turbo, FIA W2RC
ASO

A la categoria T4, Rokas Baciuska (Red Bull Can-Am Factory) copilotat per Oriol Vidal s’emportava el triomf i ja té un avantatge de més de 25 minuts sobre Rebecca Busi (FN Speed). Eduard Pons és 22è de la classificació amb una penalització de 7 minuts.

Durant la segona jornada, la caravana del Sonora Rally abandonarà el bivac del centre de Hermosillo per arribar al beach camp de Puerto Peñasco, al nord-oest de l’estat. Més pistes de sorra i les platges del mar de Cortés esperen els competidors.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments