Alpine vol trencar el rècord del Pikes Peak aquest 2023 amb el seu cotxe més bèstia

El Pikes Peak International Hill Climb és una prova que reuneix cotxes i motos, en un recorregut sinuós d’aproximadament 20 km i 156 corbes, amb una cota de gairebé 3 mil metres. És un dels esdeveniments d’automobilisme més antics dels Estats Units, organitzat des de 1916.

A l’esdeveniment del 2018, un cotxe elèctric va establir un nou rècord general per primera vegada en la història de l’esdeveniment, quan el francès Romain Dumas va completar el recorregut amb el Volkswagen I.D. R totalment elèctric amb un temps de 7:57.148, trencant la barrera dels 8 minuts per primera vegada.

Ja hem tingut marques franceses fent la prova i Peugeot és la marca gal·la més acostumada a desafiar l’escalada americana. El 2013, la barrera dels nou minuts va ser trencada per Sébastien Loeb (Peugeot 208 T16 Pikes Peak), amb un temps de 8:13.878. Aquest any és l’Alpine el que vol trencar l’aire fresc de la muntanya.

Concebuda per afrontar el recorregut de 19,93 km fins als núvols, l’Alpine A110 Pikes Peak neix gràcies a una estreta i fructífera col·laboració entre els equips de l’oficina de disseny Alpine, liderats per Raphaël Linari (director de disseny) i els de Signatech, dirigit per Lionel Chevalier (director tècnic) i François Letort (director de projecte). El cotxe, l’A110 més radical fins ara, es va convertir en una màquina de carreres.

Així, els dissenyadors d’Alpine han acceptat totalment la seva elecció de línies extremes, demostració i impacte visual, tot conservant algunes proporcions originals per garantir que el cotxe segueixi sent elegible per a la categoria Time Attack 1, que es mostra amb la inclusió d’una aleta de tauró a la finestra posterior que literalment talla l’enorme alerón posterior.

Aquest Alpine únic aviat s’embarcarà en el seu assalt rècord a la muntanya americana. Després del seu debut a Lurcy-Lévis els dies 25 i 26 d’abril, el model rebrà el seu pilot designat de Pikes Peak, Raphaël Astier, que provarà el cotxe en la seva configuració final per primera vegada la setmana vinent.

Guanyador de la Copa FIA R-GT 2022 amb l’A110 Rally, Raphaël Astier realitzarà una primera sessió a Drôme i després a Val Thorens. El francès, que ha participat quatre vegades a la cursa, volarà amb l’equip a Colorado Springs, on treballarà en els últims preparatius per al 25 de juny de 2023.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments