El SCER arriba al Rallye Ourense 2023 amb molta igualtat

El S-CER 2023 està mostrant una clara igualtat entre els participants, i aquesta igualtat es manifestarà en el proper esdeveniment, el 56 Rallye Ourense.

La prova gallega serà la cita prèvia a la pausa estival d’un campionat que, un any més, promet emocions a flor de pell.

Sis setmanes després del 47 Rallye Islas Canarias els protagonistes del SuperCER s’enfrontaran a un nou desafiament sobre l’asfalt, en aquest cas més rugós, dels trams d’Ourense. Primera parada de la temporada al nord.

Lluita pels primers llocs

Gràcies a la seva victòria en el TC Plus de les Illes Canàries, José Antonio Suárez i Alberto Iglesias són els líders per primera vegada amb el nou Škoda Fabia RS Rally2 de l’equip Recalvi. Els segueixen de ben a prop els Hyundai i20 N Rally2 pilotats per Iván Ares i José Antonio Pintor i Jan Solans i Rodrigo Sanjuán, empatats a punts abans d’aquesta quarta prova.

Aquesta lluita també traspassa entre marques, Hyundai, campiona les dues últimes temporades, segueix al capdavant de la classificació, separada per només un punt de Škoda.

Jan Solans Hyundai 20 Rally2 Rally Islas Canarias 2023
RFEdA

Els guanyadors del XII Rallye Tierras Altas de Lorca, Javier Pardo i Adrián Pérez, competeixen per primera vegada amb el nou Hyundai i20 N Rally2 de l’equip R-Technology en la que és la prova de casa. Pardo parteix com a quart classificat del S-CER, amb l’objectiu de redimir-se després de l’abandonament que va patir al principi de maig a les carreteres de Gran Canària. Altres equips com Surhayen Pernía i Alba Sánchez, Diego Ruiloba i Ángel Vela o Óscar Palomo i Marcelo der Ohannesian també busquen una bona actuació ral·li.

Aquest ral·li marcarà la segona cita de la Beca Junior RTS, que està sent dominada per Sergi Pérez i Lorena Romero, líders del Trofeu S-CER 2RM amb un Peugeot 208 Rally4 de l’equip Mavisa Sport. Un altre català present a la categoria dues rodes motrius serà Gil Membrado acompanyat de Manel Muñoz al volant del Ford Fiesta Rally4.

Peugeot Rally Cup Ibérica

El Rallye d’Ourense acollirà la primera trobada en territori espanyol dels aspirants al títol de la Peugeot Rally Cup Ibérica. Després de les dues proves portugueses sobre terra disputades fins ara, Pedro Antunes i Vitor Oliveira encapçalen la taula amb una exigua avantatge sobre Iago Gabeiras i Adrián Varela, que encara no han abandonat el podi.

Sergi Perez Lorena Romero Peugeot 208 Rally4Rally2 Sierra Morena 2023 SCER[1]
Peugeot 208 Rally4

Adrià Serratosa acompanyat per Carla Salvat intentaran canviar la sort viscuda fins ara dins de la copa després dels abandonaments en les dues primeres curses en terra portuguès.

Itinerari

La prova comptarà amb el mateix format del 2022, i amb poques novetats als seus trams. L’acció començarà ja dijous, a partir de les 16:00h amb la celebració de les verificacions tècniques, a Expourense. Aquesta mateixa nit, a les 22:30h al Parc de Sant Llàtzer es durà a terme la cerimònia de sortida.

Divendres serà quan veurem per primera vegada els equips als trams a Ourense. A la jornada matutina, afrontaran el shakedown i tram cronometrat de qualificació a la zona de Pereiro d’Aguiar, des de les 9:15h fins a les 12:45h. A les 16:20h el primer dels equips sortirà des de Expourense per fer front a un total de tres trams a doble passada. El primer serà el de «Amoeiro«, que igual que el segon «Irixo – Boborás» es mantenen invariables respecte al 2022. Aquesta primera jornada de competició es tancarà amb l’especial urbana del Concello d’Ourense, que com a novetat, li donaran un total de dues passades. Després d’una assistència de 45 minuts, els cotxes es quedaran descansats al parc tancat de divendres, que se situarà al Jardí del Posío.

La jornada de dissabte és on més novetats hi ha amb tres trams a doble passada. La prova començarà amb l’especial de Barbadás, que en la segona passada puntuarà com a TC Plus, donant punts extra als tres millors classificats. El següent tram serà el d’A Merca – Celanova, i finalment, tancant aquesta 56a edició del Rallye d’Ourense, es disputaran els més de 23 km del tram de Cartelle – Toén.

Divendres, 16 de juny

TC1 Amoeiro 1 (15,08 km)   16:50

TC2 Irixo-Boboras 1 (18,02 km)      17:35

TC3 Amoeiro 2 (15,08 km)   20:05

TC4 Irixo-Boborás 2 (18,02 km)      20:50

TC5 Concello de Ourense 1 (1,82 km)         22:30

TC6 Concello de Ourense 2 (1,82 km)         22:37

Dissabte, 17 de juny

TC7 Barbadás 1 (10,14 km)  10:30

TC8 A Merca-Celanova 1 (13,24 km)          11:10

TC9 Cartelle-Toen 1 (23,50 km)       12:10

Assistència D en Expourense (30’)     14:02

TC10 Barbadás 2 (TC+, 10,14 km)  14:50

TC11 A Merca-Celanova 2 (13,24 km)        15:30

TC12 Cartelle-Toen 2 (23,50 km)     17:00

Km cronometrats:163,60

Km totals: 472,93

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments