Suárez triomfa a casa en un Princesa d’Astúrias 2023 històric

El 60 Ral·li Blendio Princesa d’Astúrias Ciudad d’Oviedo va ser una edició històrica de la prova que, per primera vegada, va tenir lloc sobre un recorregut mixt compost per trams de terra i asfalt. Un repte de grans proporcions superat amb èxit per l’equip organitzatiu de l’ACPA malgrat que la dificultat es va veure incrementada per les canviants condicions atmosfèriques sota les quals es van disputar les dues jornades del ral·li.

A les dues superfícies, els grans triomfadors van ser José Antonio Suárez i Alberto Iglesias, que van liderar de principi a fi amb la seva Skoda Fabia RS Rally2. El pilot de Pravia i el seu copilot van agafar avantatge des del primer tram de terra celebrat dissabte al matí per acabar anotant-se el millor temps en deu de les quinze especials i guanyar amb més d’un minut d’avantatge sobre els seus perseguidors més immediats. Aquests van ser des de l’inici de la prova el també pravià Diego Ruiloba i el seu copilot Ángel Vela, que van situar el seu Citroën C3 Rally2 a la segona posició durant l’etapa de terra i van mantenir aquest lloc a la taula al llarg de la d’asfalt, a la que van marcar a més el millor crono en un dels trams.

El podi absolut del 60 Rally Blendio Princesa d’Astúries Ciutat d’Oviedo el van completar els gallecs Iván Ares i José Pintor, que van anar de menys a més amb el Hyundai i20 Rally2 per superar en la lluita pel tercer lloc els seus companys de marca, el madrileny Óscar Palomo i el seu copilot Marcelo Der Ohannesian, que van ocupar la tercera posició durant bona part de l’etapa de dissabte però van haver de conformar-se finalment amb acabar quarts. A continuació es van classificar els asturians Daniel Alonso i Pablo Sánchez.

A més de la gran novetat del recorregut mixt, un altre dels grans al·licients de l’edició número 60 del ‘Princesa’ va ser la seva puntuabilitat per a un total d’onze certàmens diferents. A la Toyota GR Iberian Cup i la Categoria 2 de l’IIRT es van imposar els catalans Sergi Francolí i Xevi Moreno, sisens classificats ‘escratx’ amb el seu Yaris N4. A la Peugeot Rally Cup Ibèrica el triomf va ser per a Sergi Pérez i Lorena Romero, adjudicant-se també el jove pilot català la victòria a la Beca RTS Junior amb el seu Peugeot 208 Rally4, que va portar al vuitè lloc de la general.

Pel que fa als Clio Trophy Spain, al de Terra, celebrat a l’etapa de divendres, van guanyar els catalans Ramón Cornet i Daniel Noguer mentre que al d’Asfalt, que es va disputar dissabte, el primer lloc va correspondre a l’asturià Fran Cim i el seu copilot, Anna Tallada, guanyadors així mateix de la Categoria 3 de l’IIRT. També es van posar en joc dissabte, sobre asfalt, la Dacia Sandero Cup, en què van triomfar els madrilenys Óliver Martín i Rubén González, i la Rally & You Asturias Cup, que va acabar amb victòria de l’andorrà ‘Sito’ Español, copilotat per Esther Gutiérrez al seu Peugeot 208 Rally4.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments