Xile i les seves semblances amb Gal·les segons alguns pilots

L’únic vencèdor que té el Rally Chile, Ott Tänak, que va aconseguir el triomf l’any 2019 i el quart classificat en aquella edició tenen un punt de vista molt similar de la prova. Tot i els canvis que s’esperen per aquesta edició la prova té un caràcter que recorda a alguna cita europea.

Com els seus rivals, l’estoni destaca la dificultat de descobrir noves especials i necessàriament escriure noves notes.

La major part del ral·li sembla ser nou aquest any, el temps també hi juga un paper important, però totes les cronometrades haurien de ser molt semblants a les que vam tenir a Nova Zelanda o als boscos de Gal·les.

Tänak

Com que torna a ser un esdeveniment més o menys nou, no sabem quin tipus d’especials veurem. En termes generals, pel que fa al ritme, a Xile hi ha hagut tota mena de trams, des de les més revirades i lentes fins a les més ràpides i fluides. Les pistes noves sempre ho posen difícil i es necessita un esforç addicional per fer les pendents perfectes. Com que l’esdeveniment té lloc fora d’Europa i és força únic, hem d’endevinar la configuració del cotxe i esperar que totes les decisions siguin correctes quan arribem a l’inici de la primera especial!»

Tänak

Quart classificat el 2019, Elfyn Evans espera un ral·li molt diferent aquest any amb una preparació intensa.

“El rally de Xile va ser un esdeveniment divertit quan hi vam anar per primera vegada el 2019, però també molt exigent. Les pistes em recorden una mica a Gal·les, però el ral·li es farà en una altra època de l’any i només unes quantes cronometrades seran iguals. Serà gairebé com un nou ral·li amb moltes notes noves per escriure, així que podria ser una setmana difícil. No hi ha gaire coneixement del passat que puguem utilitzar, però estic desitjant descobrir-lo. Ho donarem tot, com seguirem fent fins a finals d’any”.

Evans

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments