Publicat el calendari oficial del WRC 2024 sense grans sorpreses

No hi va haver cap sorpresa. Els ral·lis que es van anunciar per conformar el calendari del WRC 2024 hi seran tots. Tot i que òbviament hi ha un gran nombre de candidats, no hi haurà augment en la xifra de ral·lis respecte a aquest any.

Encara que el promotor volgués arribar a 14 destinacions, això esperarà unes condicions econòmiques i uns temps més favorables.

Entre els 13 afortunats, hi ha una columna vertebral forta, molt coneguda, amb Montecarlo, Suècia, Portugal, Sardenya (a l’Alguer el 2024), Finlàndia i l’Acròpolis que són les «històriques» que volen els mandataris mantenir. A això cal afegir dues rondes que han tornat recentment i que també semblen imprescindibles. El Japó tornarà a tancar l’any i el Safari tornarà a les dates que ocupava abans de l’any 2000.

Entre les novetats dels darrers anys, Croàcia i Xile tornen després del seu èxit el 2023, mentre que Europa Central ja s’ha anunciat sense que la primera edició hagi dictat el seu veredicte. Això deixarà de ser una novetat a diferència de Letònia que substituirà Estònia que ha perdut gran part del suport financer de l’Estat.

Després de diversos anys a l’ERC, es tracta d’una promoció i s’uneix a un elevat nombre de proves al Bàltic durant l’estiu amb Polònia i Finlàndia. El repte dels organitzadors polonesos serà trobar un recorregut en el qual es puguin controlar els espectadors, cosa que no va ser el cas durant la darrera visita del 2017.

Molts dubtes rodegen aquesta nova temporada, com quina serà la primera prova que adoptarà els nous canvis en els format. Calen tantes proves del mateix tipus i propers? No necessitaríem una mica més de diversitat i/o asfalt? On queda el pla de rotació de proves? Quines proves hi formen part? La seguretat en les proves passa a un segon terme amb la presència de Polònia i el Japó?

Calendari WRC 2024

25 – 28 de gener: Monte-Carlo (Asfalt/Gel)
15 – 18 de febrer: Suècia (Neu)
28-31 de març: Safari Rally Kenya (Terra)
18 – 21 d’abril: Croàcia (asfalt)
9 – 12 de maig: Portugal (Terra)
30 – 2 de juny: Sardenya (Terra)
27 – 30 de juny: Polònia (Terra)
18 – 21 de juliol: Letònia (Terra)
1-4 d’agost: Finlàndia (Terra)
5 – 8 de setembre: Acròpolis (Terra)
26 – 29 de setembre: Xile (Terra)
31 d’octubre – 3 de novembre: Europa Central (asfalt)
21 – 24 de novembre: Japó (asfalt)

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments