Un Rovira estel·lar s’emporta la Challenge Rallycracks disputada al Tramo de tierra de Borja

La prova gaudir d’una gran llista de Focus inscrits sent els catalans els millors posicionats al final del ral·li

Aquest passat cap de setmana es va disputar una nova prova de la Challenge Rallycracks al «Tramo de Tierra de Borja» a l’Aragó. Els participants van enfrontar-se a un recorregut que va ser al mateix temps espectacular i complicat, amb moltes sorpreses i desafiaments que van provocar més d’un ensurt als equips.

La prova es desenvolupava en un recorregut contra el rellotge de 59,05 km entre els termes municipals de Borja i Mallén (Saragossa), sobre 2 trams cronometrats, l’A d’11,70 km i el B de 13,70 km, sense tram d’enllaç entre tots dos que es repetien en dues ocasions.

El Tramo de tierra de Borja va oferir dos trams molt atractius, en un estat general impecable. No obstant això, hi havia zones ràpides i altres més tècniques, passant des de camins estrets a d’altres més amples i oberts. La superfície variava des de sorra compacta fins a grava amb zones pedregoses. Mostra de la dificultat de la prova és que dels 61 equips que van pendre la sortida, 18 es veien obligats a abandonar.

Muntadas_Ylla_Rallycracks_Borja_2023
Erea Pérez

La prova va destacar per la gran quantitat de Focus inscrits, apropant-se als 40, creant una gran rivalitat entre els pilots catalans, bascos i aragonesos presents.

L’inici de l’esdeveniment va estar marcat per l’ordre de sortida, ja que altres copes de promoció sortien per davant de la Challenge fet que va generar opinions diferents entre els participants, per una part qui creia que va perjudicar en la primera passada, i d’altres els va semblar beneficiós, ja que els va permetre trobar camins més nets amb les traçades ben marcades.

Pere Rovira estel·lar

Si algú va estar per sobre de tots els rivals va ser Pere Rovira. El pilot de Mollerussa, acompanyat de Marc Que, van marcar un ritme estratosfèric acabant en els dos primers trams en quarta posició escratx, per davant d’altres vehicles més potents. Aquest inici fulgurant els va permetre consolidar-se en el top5 de la general de la prova, en quarta posició, lloc que no abandonarien fins al final de la mateixa.

«Bé doncs hem començat al matí força forts, hem tingut un ensurt important en el primer tram, però per sort sense conseqüències i ens ha sortit un bon temps i a partir d’aquí hem seguit tirant perquè els rivals estaven molt a prop. Els dos bucles han anat molt bé, molt divertits, els trams molt xulos i bé hem acabat guanyant, o sigui que fantàstic»

Pere Rovira
Pons_Planell_Rallycracks_Borja_2023
Erea Pérez

Per darrere, en Dani Muntadas i la Marta Ylla van emportar-se una dura batalla amb Miquel Pons i Carles Planell. Tot i que Muntadas colpejava primer en la lluita pel segon lloc, Pons quallava una gran actuació en el segon tram. El tercer i quart tram van caure a favor de la parella Muntadas – Ylla que aconseguien emportar-se la segona posició en l’última cronometrada de la prova.

«Doncs la veritat és que el ral·li ha anat molt bé, la nostra primera intenció era fer un podi que hem aconseguit i a més a l’últim tram he aconseguit la segona posició, cosa que és molt important de cara al campionat perquè el que va primer ha quedat tercer i recuperem punts i el que ha estat el ral·li la veritat és que ha estat molt bonic, els trams eren ràpids, però bé calia posar-hi un parell de coses allà i bé ha anat molt bé i molt content la veritat.»

Dani Muntadas

Tancant el top5 acabaven Oriol Dot i D. Castellet en quarta posició, i A Rabell i Denisia Bianca Muj en cinquena posició. Entre els abandonaments s’hi han de comptabilitzar el de Joan Riera per fallada de la bomba de gasolina, Franc Olivé i Enrique Omedes per trencadissa de la direcció, mentre que Marc Carrillo va patir una petita sortida que tot i que va poder arribar a l’assistència el va obligar a abandonar la prova.

El campionat segueix obert

Rallycracks_Borja_2023
Erea Pérez

Després d’aquesta prova la general de la Challenge Rallycracks està comandada per Miquel Pons amb 216 punts, 65 punts més que Dani Muntadas i a 69 de Pere Rovira a falta de dues proves per acabar el campionat, Tàrrega i Vidreres.

«Avui no hem estat del tot fins, no ens hem trobat del tot bé i no hem acabat de gaudir ni a la primera passada ni a la segona. Al final anàvem segons abans de l’últim tram, ens ha passat davant en Muntades i al final tercers, tot i així contents pel resultat, però em sap greu no haver pogut gaudir.»

Miquel Pons

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

1 COMENTARIO

Subscriu-te
Notificació de

1 Comment
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
Aneu Massa Tibats
8 Mesos fa

Aquest 7458CJR ha passat per molt bones mans! 🫣👏🏼