El campionat amb dos campions

Un empat després de la ronda final a Xipre, la FIA ha decidit que els títols de pilots i copilots del Campionat de Ral·lis d’Orient Mitjà (MERC) del 2023 s’atorguin conjuntament a Nasser Al-Attiyah – Mathieu Baumel i Abdullah Al-Rawahi – Ata Al-Hmoud.

Les dues tripulacions estaven empatades a 108 punts després de cinc rondes del campionat a Oman, Qatar, Jordània, Líban i Xipre, i tots dos equips van obtenir dues victòries, un parell de segons llocs i un abandonament.

La solució

El Reglament Esportiu dels Ral·lis Regionals de la FIA estipula que, en cas d’empat, la mateixa FIA decidirà el guanyador i decidirà entre els pilots i copilots empatats, basant-se en les consideracions que consideri oportunes.

Un comitè de sis membres format pel xeic Abdullah Al-Khalifa (Vicepresident d’Esport – Orient Mitjà), Jarmo Mahonen (President de la Comissió de Ral·lis), Petter Solberg (Vicepresident de la Comissió de Pilots), i l’actual campió de l’ERC Hayden Paddon, amb el suport de Jérôme Roussel i Andrew Wheatley del Departament de Ral·lis de la FIA, van decidir atorgar els títols conjuntament davant l’absència d’una normativa clara i la insuficiència de criteris per decidir el contrari.

Abdullah Al-Rawahi merc skoda fabià rally2

Es van presentar suggeriments a la Comissió del Ral·li per modificar el Reglament Esportiu del Ral·li Regional 2024 per evitar que això torni a succeir. La Comissió de Ral·lis ha aprovat ara l’opció presentada tant per Solberg com per Paddon, segons la qual el factor decisiu hauria de ser el resultat de la darrera prova del campionat, després la penúltima i així successivament. La proposta es presentarà al Consell Mundial del Motor al desembre.

Al-Attiyah ampliant el seu palmarès de rècord

És la primera vegada a la història del MERC que es concedeix un títol de forma conjunta. Al-Rawahi, que va aconseguir victòries a Oman i Jordània, s’adjudicarà per primer cop el Campionat de Pilots.

Al-Attiyah va guanyar el seu ral·li de casa, a Qatar, i l’última prova, a Xipre, i ja suma 19 títols del MERC, tot un rècord. El qatarià, que ha fet història, recollirà a Bakú tres trofeus sense precedents. El pentacampió del Dakar també va guanyar els títols generals de pilots del Campionat Mundial de Ral·li Raid 2023 (W2RC) i de la Copa Mundial de Baja Cross-Country 2023.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments