Pepe López i la seva no presència a Sardenya

Després d’un bon inici de temporada al volant de l’SkodaFabia RS Rally2, la dissolució del projecte Terra Training ha deixart al pilot madrileny en una siutació molt complicada

En el marc del Ral·li Sardenya 2024, va sorgir una situació controvertida per a Pepe López i David Vázquez. Els comissaris de l’esdeveniment van rebre una sol·licitud del pilot madrileny, demanant la consideració de força major la seva no participació en aquesta prova degut a problemes mèdics.

Segons emana el document oficial de la cursa, el 22 de maig de 2024, el competidor va enviar un correu electrònic als organitzadors, informant-los de la seva incapacitat per participar a causa de problemes mèdics. Adjunt al correu, hi havia un certificat mèdic manuscrit en castellà, però els organitzadors van sol·licitar una traducció oficial a l’anglès. Tot i reiterar la seva sol·licitud durant el ral·li, ni l’equip ni el pilot van proporcionar l’evidència mèdica clara i necessària dins del termini establert, el qual era el 2 de juny de 2024 a les 12:00 hores.

Després de consultar amb el Delegat Mèdic de la FIA i deliberar detingudament, els comissaris van determinar que no s’acceptaria la sol·licitud de força major. Com a resultat, la no participació de l’equip López/Vázquez en aquest ral·li serà considerada com una de les proves que han de comptabilitzar en el WRC2 d’aquesta temporada, afectant així el seu potencial de puntuació.

Aquesta decisió, basada en l’Article 6.2.3.1 dels reglaments esportius de la FIA, té repercussions significatives en les aspiracions pel campionat per al pilot espanyol que veu un altre 0 al seu còmput global, disminuint així les seves possibilitats d’acumular punts. Tot i això, l’equip té el dret d’apel·lar aquesta decisió segons l’Article 15 del Codi Esportiu Internacional de la FIA i el Capítol 4 del Reglament Judicial i Disciplinari de la FIA.

Un temporada que s’ensorra

López estava fent una gran temporada al volant del nou Skoda Fabia RS Rally2 de l’equip Terra Training Motorsport, però de cop i volta el projecte es va dissoldre quan Terra Training va deixar d’invertir-hi diners. Això va provocar la marxa de López a l’estructura asturiana de Daniel Alonso, Past-Racing, on també hi ha el català Gil Membrado.

En la seva primera aparició amb l’equip d’Alonso a Portugal i al volant d’un Ford Fiesta Rally2, López i Vázquez van patir una bolcada en el segon tram de la prova havent d’abandonar.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments