WRC: Citroën amb 6 cotxes al Ral·li Monte-Carlo

Mads Østberg i Yohan Rossel, que participen amb PH Sport, reben el suport oficial de Citroën Racing i dels seus socis Total i Michelin, i participaran en vuit i sis proves del calendari del WRC respectivament. Eric Camilli i Nicolás Ciamín també es beneficiaran del suport al Montecarlo. Incloent les inscripcions privades, sis cotxes estaran presents a l’inici d’aquesta 87a edició.

Citroën Racing ha triat fer costat al prometedor Yohan Rossel, acabat de coronar amb el títol nacional en la seva primera temporada al volant del C3 R5. En 2018, Yohan va guanyar la 208 RALLY CUP, i amb ella el seu bitllet per a una temporada completa en el Campionat de França de Ral·lis, que va guanyar en la prova de casa a Cévennes. Aquest jove de 24 anys de la regió de Gard, França, torna a formar part de l’equip de la FFSA francesa i competirà en sis rondes de la WRC3 amb l’objectiu d’aprendre i ser constant. Navegat per Benoît Fulcrand, la tripulació començarà la seva temporada en Montecarlo abans de tornar a terra a Portugal, Itàlia i Finlàndia i acabar amb el Ral·li d’Alemanya i Gran Bretanya.

Mads Østberg / Torstein Eriksen també competiran amb PH Sport en el WRC2 en vuit proves. El noruec coneix bé la seva màquina, ja que en 2019 ja va completar la temporada en el WRC2Pro, que va incloure tres victòries en el Ral·li de Suècia, l’Argentina i Catalunya. Mads es beneficia d’una gran experiència en les carreteres del Campionat del Món, en les quals ha estat competint durant més de 10 anys. L’objectiu d’aquesta temporada és clar per a la tripulació nòrdica, guanyar el títol del Campionat del Món WRC2. Participaran en sis proves conjuntes amb Yohan Rossel i Benoît Fulcrand, a més de Suècia i el Japó.

Altres quatre C3 R5 estan en la llista d’inscrits per al 87è Ral·li de Montecarlo. Eric Camilli, guanyador de l’últim Rallye de Catalunya en la categoria WRC2 (categoria WRC3 en 2020), tornarà a l’asfalt monegasc d’aquí a unes setmanes. Així mateix, Nicolás Ciamín començarà la seva temporada de WRC3 en la C3 R5 de Monte-Carlo. Yoann Bonato, que ha col·laborat àmpliament amb els equips tècnics en el desenvolupament del cotxe, estarà a l’inici de diversos ral·lis enguany amb un programa encara per definir. I finalment, l’espanyol Pepe López, que va guanyar el seu campionat nacional, també estarà al volant del C3 R5 en el Ral·li de Monte-Carlo.

Totes les tripulacions franceses i noruegues van participar en una setmana de proves organitzades per Citroën Racing als Alps per a preparar aquest ral·li del mundial que, com cada any, promet ser especialment dur.

DECLARACIONS

Yohan Rossel – WRC3

«Estic molt content de continuar l’aventura amb Citroën Racing i el suport de la Federació Francesa d’Automobilisme. Hem ascendit gràcies a les fórmules de promoció de Citroën i Peugeot i tenim la sort de poder participar en la nostra primera temporada completa en el mundial gràcies al suport de Citroën, Total i Michelin. Haurem d’aprendre i sobretot no cometre cap error amb l’objectiu de fer-lo bé en la classificació. Estic encantat de tenir a Mads com a company d’equip aquesta temporada, la seva experiència en el campionat mundial serà de gran ajuda, especialment a Monte-carlo, on l’elecció dels pneumàtics serà sens dubte un veritable repte. Vaig guanyar la classe de 2WD l’any passat i estic desitjant que arribi aquest llegendari ral·li amb un cotxe de 4WD.

Mads Østberg – WRC2

«Estic molt content amb l’oportunitat de continuar amb tot l’equip, vam treballar bé en el desenvolupament l’any passat amb els avanços en frens, maneig en terra i rendiment del motor. Tots aquests canvis haurien de donar-nos un avantatge enguany i permetre’ns lluitar pel títol. Amb Torstein, el nostre objectiu és clar: guanyar el major número possible de ral·lis per a guanyar el títol. Estic molt content que la nostra cooperació amb Citroën continuï i estic emocionat de compartir aquesta temporada amb Yohan, tenir un company d’equip sempre és beneficiós. Tinc ganes que comenci el Monte-carlo, per a aquest primer ral·li de la temporada, esperem tornar amb un bon resultat. »

Didier Clément – Director de Competició per a clients de Citroën Racing

«En 2019, el treball constant en el desenvolupament de la C3 R5 ha donat com a resultat nombroses victòries al llarg de la temporada. Per a 2020, l’objectiu és continuar el nostre desenvolupament a un ritme sostingut, augmentar la nostra presència en els principals campionats nacionals i internacionals i permetre als pilots brillar al volant del C3 R5. A partir del Ral·li de Montecarlo, un ral·li emblemàtic per a Citroën, ens complau poder comptar amb l’experimentat i veloç Mads Østberg que s’unirà al jove talent francès Yohan Rossel. Se’ls uniran altres quatre pilots amb ambicions i actuacions igualment ambicioses. Evidentment, estem satisfets amb l’emoció que envolta al cotxe i estem desitjant veure al C3 R5 enfrontar-se a un ral·li tan prestigiós i exigent. »

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments