WRC: Hyundai Motorsport entra oficialment al WRC2

  • Hyundai Motorsport introduirà dos Hyundai i20 R5 ’20 en el Campionat Mundial de Ral·lis de 2020, en la categoria WRC2
  • El noruec Ole Christian Veiby i el rus Nikolay Gryazin competiran en almenys vuit proves del campionat
  • L’equip RedGrey operarà l’entrada de Hyundai Motorsport N amb el primer esdeveniment confirmat com Ral·li Monte-Carlo al gener.

Hyundai Motorsport augmentarà el seu compromís amb el Campionat Mundial de Ral·lis (WRC) de 2020 amb la incorporació de dos cotxes en la categoria WRC 2.

Els actuals campions de marques del WRC presentaran dos dels seus últims cotxes d’especificació Hyundai i20 R5 ’20 en almenys vuit esdeveniments al llarg de 2020, començant en el Ral·li de Monte-Carlo (23-26 de gener).

El noruec Ole Christian Veiby, de 23 anys, i el rus Nikolay Gryazin, de 22 anys, s’alinearan en els cotxes al costat dels seus respectius copilots Jonas Andersson i Yaroslav Fedorov.

Totes dues tripulacions han demostrat el seu talent en la competitiva categoria del WRC 2 l’any passat; Veiby va triomfar en el Ral·li de Suècia mentre que Gryazin ho va fer a Finlàndia.

L’equip RedGrey, amb seu a Estònia, dirigirà l’operació, que s’inscriurà formalment com Hyundai Motorsport N. Totes dues tripulacions van començar els seus preparatius per al Ral·li Monte-Carlo amb una prova a la regió de Gap, a França, el mes passat, coneixent l’i20 R5 ’20 i els seus pneumàtics Pirelli.

El director de l’equip Andrea Adamo:

«Entrar en el WRC 2 és una decisió important per a Hyundai Motorsport per diverses raons. En primer lloc, reafirma i reforça el nostre compromís amb el WRC en el seu conjunt. En l’aspecte tècnic, també ens permetrà demostrar la competitivitat i les prestacions de nostra recentment actualitzada i20 R5 ’20, producte del treball realitzat pel nostre departament de Carreres Clients. Tenir l’oportunitat de posar el cotxe a prova en els diferents terrenys del campionat davant els afeccionats als ral·lis de tot el món serà molt gratificant. Estem desitjant treballar amb l’equip RedGrey i els nostres dos joves i ambiciosos pilots».

Ole Christian Veiby:

«Crec que serem un equip molt competitiu! No puc esperar a començar. No és cap secret que l’objectiu és estar sempre en el graó més alt; crec que tenim el potencial per a ser així de forts, i per a fer-ho realment be junts com a equip. També espero que l’experiència que he adquirit amb molts cotxes R5 diferents sigui valuosa per al desenvolupament del i20 R5».

Nikolay Gryazin:

«Aquesta és una oportunitat fantàstica perquè Yaroslav i jo ens unim a l’equip guanyador del campionat en 2020! És genial sentir la seva motivació i el suport que em donen per a aquest programa del WRC 2. Unir-me a un fabricant és un altre pas en la meva carrera i estic convençut que podré passar a altres nivells amb Hyundai Motorsport en el futur. Estic totalment compromès a aconseguir els millors resultats amb l’equip. Admiro el que Hyundai ha aconseguit i tot el treball dur que els ha portat a convertir-se en campions. Estic segur que els meus companys d’equip podran ensenyar-me moltes coses. Vull donar les gràcies a Hyundai Motorsport i a Andrea Adamo per haver-me confiat aquest programa».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments