Todt, president de la FIA, planteja un New Deal’, com el que va tenir Amèrica després de la Gran Depressió

El president de la FIA, Jean Todt, creu que el motoresport pot necessitar un «replantejament complet» a causa de la pandèmia del coronavirus, comparant la situació amb la Gran Depressió.

Els campionats de motoresport de la FIA estan en pausa a causa de la pandèmia i no es reprendran fins a juliol, quan la Fórmula 1 espera celebrar el seu gran premi d’obertura de temporada a Àustria.

La Fórmula 1 ja ha optat per mantenir el xassís actual per al 2021, retardar la nova normativa en 12 mesos, i és probable que es redueixi el topall pressupostari.

La indústria automotriu és una de les moltes que ja ha estat colpejada financerament per la pandèmia, s’ha especulat amb què els fabricants podrien avaluar la viabilitat de mantenir els programes en motoresport.

Audi ja ha citat l’impacte del coronavirus com una de les raons de la seva decisió d’abandonar el DTM – que està sancionat pel ITR – a la fi de 2020.

Todt tem que més operacions puguin requerir temps en la seva participació en diversos campionats i va comparar la situació amb la qual enfrontaven els Estats Units en la dècada de 1930.

«No crec que la prioritat ara per a un fabricant sigui assegurar la continuïtat en les carreres», va dir Todt en una entrevista amb la revista de la FIA.

«Estic segur que alguns equips, proveïdors i fabricants poden haver de revisar els seus programes. Podrien veure’s obligats a detenir-se.

«Espero que els propietaris dels equips i els patrocinadors mantinguin la motivació. Hem d’encoratjar-los a sentir que encara els agrada i que ho necessiten. En això, tenim una responsabilitat. Per això hem d’escoltar a tothom.

«Hem de ser humils; encara que estimem el motoresport, no és essencial per a la societat. Així que hem d’assegurar-nos que prenem les decisions adequades i sàvies.

«De fet, el que es necessita és un complet replantejament de com anem a les carreres . Podríem parlar d’un enfocament de ‘New Deal’, com el que va tenir Amèrica després de la Gran Depressió».

Todt, el mandat del qual com a president de la FIA acabarà l’any vinent, va afegir que «estem vivint temps sense precedents quant a la naturalesa global dels obstacles als quals ens enfrontem, com a nacions, ciutats, comunitats, com a veïns i com a famílies.

«És en moments difícils com aquest quan es revela la força de la nostra família a la FIA i espero que tots exercim un paper per a ajudar a superar aquest desafiament i, a mesura que sortim de la crisi, per a crear un futur millor per a tots nosaltres».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments