RAL·LIS: Oliver Solberg i la seva mare guanyen en la primera «prova» posconfinament

Passaran unes setmanes més abans que el Campionat Mundial de Ral·lis continuï. Per a oferir als afeccionats una mica d’acció, els organitzadors del Ral·li de Suècia han organitzat un petit esdeveniment «Ral·li Suècia Lockdown». La prova es va realitzar en la pista de 2,5 quilòmetres de Torsby Sprint.

No es permetia l’entrada als espectadors. En canvi, l’esdeveniment amb alguns dels millors pilots de ral·li escandinaus va ser transmès en viu per la televisió sueca. Oliver Solberg va assegurar la victòria just abans de Pontus Tiedemand.

Normalment, el Ral·li de Suècia és una carrera d’hivern sobre gel i neu. Aquesta vegada feia calor, però també plovia lleugerament. Després de la primera passada, Solberg, que conduïa un Volkswagen Polo GTI, havia aconseguit un avantatge de 0,8 segons en la pista de grava mullada. En la segona passada, Solberg va defensar el lideratge i va guanyar 1,1 segons per davant de Tidemand.

En la semifinal, el jove noruec es va imposar per primera vegada a Mattias Ekström (Skoda Fabia). Tidemand, que també conduïa un Fabia, va derrotar a Emil Bergkvist (Skoda Fabia) en la semifinal. Bergqvist es va imposar a Ekström en la final de la B. PG Anderson, que es va bolcar en el seu Ford Fiesta en la classificació i va haver de rendir-se, va causar un espectacle.

«Va ser molt divertit», va dir el jove de 18 anys Solberg després de la seva victòria. Per cert, la copilot va ser la seva mare Pernilla, que sovint ha llegit les notes de Petter Solberg en proves d’històrics.

«Va ser un duel renyit, però al final la victòria és una cosa especial per a mi i la meva mare. No hem pilotat durant molt de temps. Gràcies a tots els que van fer possible aquest esdeveniment».

El Campionat Mundial de Ral·lis probablement no podrà continuar fins a setembre. I el començament del Campionat Europeu també està planejat per a finals d’estiu com molt aviat.

«El ral·li, com tots els altres esports del món, s’ha vist obligat a fer una pausa des de març», l’organitzador Glenn Olsson es refereix a la pandèmia del coronavirus. «Ara els motors poden ser encesos de nou. Vam veure una gran acció perquè la pista s’estava mullant cada vegada més i s’estava omplint de fang. Felicitacions a Oliver i Pernilla. En Pontus els va fer passar una mala estona fins al final».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments