WRC: El remodelat calendari 2020 podría incloure noves proves

La reunió del Consell Mundial del Motoresport de la setmana vinent donarà notícies sobre un calendari revisat del Campionat Mundial de Ral·lis, que es creu que inclourà esdeveniments fora del propi WRC.

L’anunci del dimarts de la cancel·lació del Ral·li de Gal·les ha augmentat la pressió sobre el WRC després de la pèrdua de Finlàndia i Nova Zelanda la setmana passada.

Tant la FIA com el promotor del WRC han declarat que volen almenys set rondes per a fer un campionat aquesta temporada i, actualment, això és possible amb Turquia, Alemanya i el Japó.

El setè esdeveniment crucial podria ser el Ral·li d’Itàlia, probablement en el lloc del Ral·li de Gal·les, que està vacant a l’octubre, pendent d’un acord amb el promotor del WRC.

Es diu en les últimes reunions entre la FIA i el promotor del WRC que no hi ha res fora de la taula i que tot està sota consideració.

Fonts del consell d’administració han admès que el pla s’està discutint amb les notícies que s’esperen de la reunió del Consell Mundial de l’Automòbil del pròxim divendres.

En una entrevista amb l’emissora sueca SVT, Oliver Ciesla va dir:

«Estem buscant totes les opcions possibles. Veiem quins són els caps de setmana disponibles i quant temps necessitem per a moure’ns d’un lloc a un altre. La logística és un factor bastant limitant en el nostre campionat i la conseqüència d’això és que particularment estem buscant alternatives a Europa.

«I un altre aspecte que nosaltres, però particularment la FIA, que amablement mostra flexibilitat amb el format en aquest moment, necessitem assegurar-nos és que els estàndards de seguretat estan als nivells del campionat mundial.

«La seguretat continua sent un objectiu principal i això limita bastant les opcions. Si li lleves l’aspecte logístic per a arribar a un punt en el qual potser és millor a Europa estar en el continent que en una illa, això redueix l’oportunitat a quatre o cinc esdeveniments.

«Aquests poden ser esdeveniments [que han] adquirit experiència en formar part del campionat europeu ara i en el passat o esdeveniments que ja han estat en contacte amb nosaltres i buscàvem observar-los com a possibles candidats.

«Ja hi ha un bon nombre d’esdeveniments que ja hem identificat i ja estem en converses amb tots ells per a veure el més ràpid possible el que és possible.»

Entre les proves més òbvies podria incloure la trobada de Ral·lis a Xipre, un ral·li conegut pel WRC que ha corregut prèviament al més alt nivell de l’esport.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments