FÓRMULA E: No hi ha pressa per presentar els nous Gen3

Després de la cancel·lació de l’entrada del Gen 2 Evo, que haurien d’haver sortit a la pista aquest any, la Fórmula E prepara el Gen 3, la tercera generació de monoplaces 100% elèctrics.

L’organització del campionat i la FIA volen llançar al públic el nou aspecte del cotxe el més tard possible. S’espera que el prototip inicial comenci a provar-se l’últim trimestre d’aquest any, amb la idea que es farà un primer shakedown a mitjans setembre.

El director del campionat, Frederic Bertrand, va dir a The Race que “no hi ha pressa” per mostrar les primeres imatges del cotxe Gen3, que es mostraran “el més tard possible”.

La voluntat dels responsables és no confondre el públic, ja que aquestes màquines només arribaran a la pista a finals del 2022, amb l’actual Gen 2 que tindrà dues temporades per davant (l’actual i la següent). Una altra raó és que el disseny dels cotxes encara no està acabat, un procés que hauria de finalitzar en un futur proper.

Preguntat sobre quin seria el moment ideal per revelar la Gen3, Bertrand va respondre:

“Diria que a mitjans temporada vuit [2021/22] seria ideal. Però sóc bastant realista i pot ser difícil mantenir-lo en secret fins aleshores. A veure quan hem de revelar el disseny. Probablement tindrem una primera presentació per als fabricants perquè puguin veure amb què han de treballar. El moment exacte no està gens fixat, el primer que volem fer és convergir correctament i donar temps als tècnics per garantir alguna cosa que no hagi de ser modificat pel desenvolupament tècnic. ”

“Estem ultimant tots els detalls del disseny ara mateix per garantir que l’estil farà feliç a tothom entre FIA ​​i FEH [Fórmula E Holdings]”

La FIA i la Fórmula E no volen que els cotxes actuals deixin de ser atractius, de manera que faran tot el possible per posposar la presentació del nou disseny al màxim.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments