FÓRMULA E: Nissan es compromet amb la nova normativa Gen3

El director global d’operacions de Nissan, Ashwani Gupta, ha revelat que el fabricant continuarà en la sèrie mentre durin els nous cotxes de 350 kW.

Aquest compromís formal se suma a l’aposta de Nissan per una gamma de cotxes de carretera totalment elèctrics «per a principis de la dècada de 2030» i al seu objectiu de ser neutre en carboni per al 2050.

Gupta ha declarat:

«És un plaer anunciar que Nissan va a aportar més emoció a la Fórmula E comprometent-se amb l’era Gen3.

Renault -amb la qual Nissan és soci de l’aliança- ha estat un patrocinador a llarg termini de la Fórmula 1, havent-se associat amb el constructor Spark Racing Technology per construir el cotxe Gen1.

Posteriorment, va participar en la temporada inaugural 2014-15 amb l’equip de carreres e.dams, guanyant els tres primers títols del campionat de constructors de forma consecutiva, abans de canviar la marca Nissan per a l’era Gen2.

Quan se li va preguntar per què Nissan havia anunciat la seva participació en curs una setmana abans del 31 de març, data límit d’inscripció de fabricants per a la Gen3, Gupta va afegir:

«Simplement no podíem mantenir la nostra posició, perquè hem estat treballant en això durant mesos .

Encara que tant els fabricants actuals com els futurs poden comprometre amb el reglament després de la data límit, això endarrerirà el seu accés a les dades dels proveïdors de pneumàtics, xassís i trens motrius.

Nissan s’uneix a Mahindra i al bicampió, DS Automòbils, com el tercer fabricant que ha signat la nova normativa Gen3 que entra en vigor per a la temporada 2022-23

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments