FÓRMULA 1: Bottas guanya la cursa a l’esprint de Monza, Verstappen sortirà de la pole

Valtteri Bottas ha dominat la prova de classificació d’esprint del GP d’Itàlia de Fórmula 1, liderant de principi a fi. No obstant això, com que l’home de Mercedes s’enfronta a penalització a la cursa de demà, serà Max Verstappen qui sortirà des de la pole position.

Bottas ha viscut un bon començament, mentre que Lewis Hamilton (Mercedes) ha començat malament i ha perdut posicions davant Verstappen (Red Bull), Daniel Ricciardo (McLaren) i Lando Norris (McLaren). Pierre Gasly es va estavellar al seu AlphaTauri, en una situació que va portar el cotxe de seguretat a pista.

La cursa s’ha reprès a la quarta volta i Bottas va respondre bé per mantenir-se per davant de Verstappen, seguit dels McLarens de Ricciardo i Norris. Hamilton continuava en cinquena posició i la classificació es va mantenir així a la zona davantera, amb Bottas escapant-se al davant: a la novena volta ja tenia uns dos segons d’avantatge sobre Verstappen.

A la segona part de la cursa, Hamilton va aconseguir aferrar-se a la rereguarda de Norris en la lluita pel quart lloc. Tanmateix, el #4 resistia la pressió, aprofitant també que tenia pneumàtics tous contra el mitjà del seu rival. Indiferent d’aquesta lluita, Ricciardo s’escapava al tercer lloc, però ja estava lluny de Bottas i Verstappen.

La imatge no va canviar significativament fins al final de la cursa. Bottas va guanyar fàcilment amb més de dos segons per davant de Verstappen. Com que el finlandès començarà des de la part posterior de la graella a causa de sancions per canviar la unitat de potència, serà l’holandès qui començarà des de la pole position.

Ricciardo ha acabat tercer, aconseguint l’últim punt. Norris ha aguantat Hamilton per acabar quart, i Charles Leclerc ha estat sisè, i millor, millor Ferrari per davant del seu company d’equip Carlos Sainz. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) ha aconseguit un vuitè lloc encoratjador i els deu primers han estat completats per Sergio Pérez (Red Bull) i Lance Stroll (Aston Martin). El segueixen els multicampions mundials Fernando Alonso (Alpine) i Sebastian Vettel (Aston Martin).

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share