CATALUNYA: Pons – Chamorro compleixen amb el guió i s’emporten el Ral·li de Vidreres 2021

Calor, pols i molt de gas. Una descripció típica del ral·li de Vidreres, per la seva data al calendari, després de l’estiu i amb la calor encara ben present, i per ser una prova on els trams i els pilots sempre ho donen tot. Alguns el volen categoritzar com el 1000 llacs català per la gran quantitat de salts, però no gosaríem apuntar tan amunt.

Amb Eduard Pons i Alberto Chamorro com a clars favorits a la victòria, el ral·li quedava sentenciat en el primer tram. En poc més de 10 quilometres de cronometrada la parella d’Skoda endossava més de 26 segons a Cornet – Brugue i el Citroën C2 Proto. Després d’aquesta sentència, la parella del Citroën va marcar un bon segon crono però la distància ja era insalvable.

Per darrera començava la lluita per les places de podi entre Alejandro Molina – Laura Camps amb el Seat Ibiza, Joan Casanovas – Marc Que amb el Peugeot 206 i Dani Oliveras – Gerard – Alsina amb un altre Seat Ibiza més veterà.

© Nacho Mateo

Però en el tercer tram la lluita pel podi es convertia en la lluita per la segona posició absoluta. Cornet tenía una arrancada fulgurant en els primer metres del tercer tram, la segona passada pel tram A, però pocs quilometres després bolcava al trencar la ròtula de la suspensió i deia adeu a qualsevol opció.

Uns altres en patir problemes mecànics a les primeres de canvi eren Joan “Bala” Roca i Marçal Mompió. El seu Vauxhall els va deixar fora de la prova a les primeres de canvi però aconseguien reparar i sortir un altre cop a per totes en els trams de la tarda.

© Nacho Mateo

La lluita entre Molina i Oliveras va centrar l’emoció del final de la prova. Tots dos cedien temps en trams consecutius, si en la segona passada pel tram B Oliveras es deixava 18 segons, en la tercera passada pel tram A era Molina qui cedia prop de 55 segons. Així s’arribava a l’últim tram separats només per 2,7 segons. La segona posició final queia en mans de la parella Molina – Camps per només 9,5s de diferència gràcies a un segon millor temps en l’últim tram.

© Nacho Mateo

Un dels cops de teatre que va viure el ral·li va ser l’eliminació per accident del líder del Volant RACC. Ferran Aymerich i el seu copilot, Eric Bellver, podien sentenciar el campionat després d’aquesta prova però la sort els hi era esquiva i abandonaven en el segon tram per una volcada.

Rubén Muñoz i el seu copilot Javi Martínez es van col·locar líders des del principi per a assegurar la seva primera victòria en la copa de promoció del RACC. Roger Bergadà i Christian Gómez van aconseguir el seu primer triomf entre els pilots Júnior i segons de la copa de promoció. Enric Borràs i Paloma Cebrián van patir un contratemps mecànic en el primer tram que els va enfonsar en la classificació però van aconseguir remuntar fins a l’últim graó del podi, sent segons en el trofeu reservat als més joves.

Aymerich – Bellver segueixen líders i favorits ja que sumen un resultat menys que els seus rivals, que ara es col·loquen a dos punts en la classificació

© Nacho Mateo

Entre els participants en la categoria Ral·lisprint Oriol Dot i Albert Traserra amb un Subaru Impreza s’emportaven el triomf per davant de Ferran Vilamitjana-Lídia Montaner amb un Seat Ibiza TDI. Aquest triomf es va fonamentar en un gran primer registre en el primer tram, on Dot va ser capaç de marcar un crono 15 segons per davant del seu únic rival en al categoria. En la següent cronometrada empataven en el mateix segon i en l’últim tram Dot i Trasserra ampliaven la diferència en quatre segons.

Classificació final

1PONS-CHAMORROSKODA FABIA R2 EVO41’44″5 
10MOLINA-CAMPSSEAT IBIZA44’57″8+3’13″3
4OLIVERAS-ALSINASEAT IBIZA45’07″3+3’22″8
6MAURO-MUNTADASRENAULT CLIO RALLY 445’50″3+4’05″8
12FONTANER-BRONSOMSPEUGEOT 106 S1647’27″1+5’42″6
23PONS-SERAROLSFORD FOCUS47’38″3+5’53″8
8GUILLAMET-CASTELLOSEAT IBIZA47’41″0+5’56″5
26GARCIA-MONTILLACITROEN SAXO 8V47’41″2+5’56″7
24PEREZ-BARRERAPEUGEOT 106 RALLYE S2047’48″5+6’04″0
15MUÑOZ-MARTINEZPEUGEOT 208 1.2 PURETECH VR47’51″3+6’06″8

Classificació final VolantRACC Ral·li de Vidreres – Maçanet de la Selva de Terra


1. 
Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 Puretec), 47:51.3. 

2. Bergadà-Gómez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 57.0. 

3. Borras-Cebrián (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 5:26.6.

Classificació VolantRACC

1. Ferran Aymerich, 112 Punts. 

2. Ruben Muñoz, 110. 

3. Roger Bergadà, 79. 

4. Antonio Herrerías, 60. 

5. Eric Borràs, 32. 

6. Joan Torres, 32. 

7. Alejandro Mauro, 18.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share