WRC: Núvols negres sobre Hyundai

Un altre triomf per a Kalle Rovanpera i Toyota, un altre cap de setmana difícil per a Hyundai Motorsport i ara, després de quatre curses en tot tipus de superfícies, el clima a la casa coreana ja no és tan tranquil. Tot i la gran recuperació de Dani Sordo que li va permetre agafar el podi a l’últim moment, el descontentament entre els dos pilots Ott Tanak i Thierry Neuville augmenta.

Per als dos punters de llança de Hyundai va ser un altre cap de setmana de problemes i, tenint en compte les sortides prematures d’Ogier i Loeb, el lament dels qui saben que han perdut una altra oportunitat important és inevitable.

Thierry Neuville parla al mitjà belga RTBF:

Un altre cap de setmana fosc, tot i que un cop més hem aconseguit portar el cotxe cap a casa. No és la posició desitjada, però hem fet el possible. Ens vam sentir còmodes al cotxe i aquesta és una nota positiva. La temporada tot just comença, però pel campionat ja sembla complicat. La història es repeteix: ho hem vist altres anys, ens trobem amb diversos problemes. Estem a la contra, ens falten punts. És una llàstima perquè tenim totes les eines per fer-ho bé. Necessitem persones que prenguin decisions, que liderin l’equip, que tinguin la força i el carisma per dirigir una empresa com Hyundai Motorsport. Ho trobem a faltar avui. L’equip està en una mica en crisi. Estem intentant canviar les coses, però tot avança lentament. En els esports de motor, les reaccions s’han de prendre ràpidament i les accions s’han de seguir immediatament. No hem d’oblidar que el cotxe té temps de desenvolupament més curts que els altres. Ho sabíem per endavant, això no pot ser una excusa. Havíem de ser competitius i coherents des del principi.

Hem d’esperar que les coses ens vagin millor a Sardenya. Dins de l’equip faig el possible, això és tot el que puc dir. Espero que doni els seus fruits aviat. Estic resignat? Hem perdut molts punts aquest cap de setmana. Donem el millor de nosaltres, però al final no val la pena. Encara que haguéssim pujat al podi dues vegades, podríem haver aconseguit resultats molt millors. Podríem haver tingut una victòria, potser dues. És frustrant.

Tanak tampoc es mossega la llengua. L’estonià fa poques entrevistes però quan parla diu les coses tal i com les pensa i en una situació tan complicada com l’actual no deix lloc a dubtes.

És molt difícil pensar seriosament en el campionat ara mateix. Tenim molts altres problemes molt profunds. La diferència de puntuació ara mateix és el més petit dels problemes.

Hi ha molts problemes i hi ha coses a les quals em costa acostumar-me o adaptar-me per ser ràpid. Hi ha coses que van en contra dels meus instints.

No hi va haver desenvolupament del cotxe. Bàsicament el cotxe estava llest 1 mes abans del Monte-Carlo, vam fer 2 proves i va començar la temporada. No hi ha desenvolupament. I l’equip es troba en un moment estructuralment difícil ara mateix. No és fàcil…

Núvols negres a can Hyundai, malgrat que l’actual cap Julien Moncet intenta canviar el focus sobre el bon resultat de Dani Sordo al web oficial del campionat. Punts importants però, recuperats pels pèls a la Power Stage a costa del quart Yaris al pilot que no puntua per a marques.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments