FÓRMULA 1: Prèvia i horaris del GP dels Països Baixos 2022

Zandvoort fa la seva segona aparició consecutiva al calendari de la F1, després d’una aturada que es va extendre des del 1985 al 2021. El traçat ha sofert importants canvis des dels anys 80, però la cursa va ser avorrida, si no per als aficionats ‘taronja’ que van veure guanyar al seu ídol.

Als pilots els agrada les pistes de la «vella escola» i el circuit segueix sent estret, sinuós i ondulat, malgrat que el traçat s’ha «ajustat» per a la F1, ni tan sols el DRS va permetre que l’espectacle fos millor.

Què ens espera a Zanvoort?

Després que Max Verstappen «destruís» la competència a Spa, els aficionats «taronja» esperen més del mateix, però en una pista sinuosa les coses poden ser una mica diferents. La qualificació d’aquest Gran Premi serà molt curiosa, ja que pel que fa a la cursa, com és en la majoria de competicions que s’hi fan, pot ser bastant avorrida.

Red Bull

Red Bull va dominar a Spa. Sempre van ser el més ràpids i la victòria de Max Verstappen va passar d’una forta probabilitat a una certesa en només 18 voltes.

Carlos Sainz va admetre al final del GP de Bèlgica que la pista holandesa afavoreix Red Bull. Però els responsables de l’equip austríac van reconèixer que l’especificitat de Spa i la necessitat d’utilitzar un cotxe una mica més alt per afrontar les compressions a Eau Rouge / Raidillon podria haver agreujat la diferència entre els Red Bulls i la resta de graella.

Poden Ferrari i Mercedes tornar a apropar-se a Red Bull (la diferència de Verstappen amb Sainz va ser de 0,6 segons a la classificació, sense gaire esforç). És probable que les diferències no siguin tan acusades com les que vam veure a Spa, però Red Bull són els grans favorits per aquest cap de setmana.

Dades

  • 1r GP 1952
  • Voltes 72
  • Circuit 4.259 km
  • Cursa 306.587 km
  • Rècord 1m11.097s (Lewis Hamilton, 2021)

Horaris


 Tanda
DiaHora d’inici
Lliures 102/0912:30
Lliures 202/0916:00
Lliures 303/0912:00
Classificació03/0915:00
GP de Països Baixos04/0915:00

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments