WEC: Toyota triomfa a casa per les 6 hores de Fuji 2022

Les 6 Hores de Fuji 2022, la cinquena i penúltima ronda de la temporada 2022 del WEC van ser molt tranquil·les per als Toyota que van dominar l’esdeveniment de principi a fi per al primer Hypercar japonès que guanya a casa seva.

Segons a la graella, el trio de Sébastien Buemi, Brendon Hartley i Ryo Hirakawa es va amb el cotxe número 8 van guanyar amb una gran avantatge sobre el cotxe germà de Kamui Kobayashi, José María López i Mike Conway. Molt enrere, l’Alpine A480 d’André Negrão, Nicolas Lapierre i Matthieu Vaxiviere van pujar al podi. Alentits pels problemes, els dos Peugeot 9X8, tanmateix, van acabar la prova en 4a i 5a posició de la categoria. En el Campionat de Pilots, la tripulació del Toyota n°8 torna a igualar punts amb la d’Alpine abans del final de temporada a Bahrain el 12 de novembre.

En el Campionat de Pilots, la tripulació del Toyota n°8 torna a igualar punts amb la d’Alpine abans del final de temporada a Bahrain el 12 de novembre.

#31 WRT / Oreca 07 – Gibson – 6 hours Fuji – Fuji Speedway – Gotemba – Japan –

L’equip WRT apuntava a la victòria per mantenir-se viu en la carrera pels títols entre els LMP2. Missió complerta per als homes de Vincent Vosse amb l’èxit aconseguit pel n°31 compartit per Robin Frijns, Sean Gelael i Dries Vanthoor, en substitució de René Rast en aquesta ronda japonesa. JOTA va completar el podi amb el #38 d’Antonio Felix da Costa, Will Stevens i Roberto Gonzalez per davant del #28 de Jonathan Aberdein, Edward Jones i Oliver Rasmussen. El n°83 AF Corse de François Perrodo, Nicklas Nielsen i Alessio Rovera s’emportava la classificació LMP2 Pro-Am.

#51 AF CORSE FERRARI / Ferrari 488 GTE EVO – 6 hours Fuji – Fuji Speedway – Gotemba – Japan –

L’esperada batalla a LMGTE Pro finalment només va durar una hora, el moment dels dos Ferrari per desfer-se del Porsche #92 de Michael Christensen i Kévin Estre i trobar la seva velocitat de creuer. En un esquadró durant cinc hores, l’AF Corse n°51 i n°52 es van repartir els dos primers llocs. El primer lloc de la classificació va ser lògicament per al duet Alessandro Pier Guidi i James Calado, en la lluita per conservar el títol i que augmenten el seu avantatge al capdavant del campionat amb aquesta victòria. Antonio Fuoco i Miguel Molina van ocupar el segon lloc, Christensen i Estre tercers. El Porsche número 91 (Gianmaria Bruni, Richard Lietz) i el Corvette número 64 (Tommy Milner, Nick Tandy) mai van tenir opcions.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments