WRC: Abiteboul explica les ordres d’equip de Hyundai al Ral·li de Suècia 2023

Amb dos cotxes al podi final, a més de la victòria a la Power Stage, el clan Hyundai ha estat a un gran nivell aquest cap de setmana a Suècia, on han aconseguit guanyar el seu principal rival, Toyota, però no han pogut amb un motivat Tänak al volant del Ford Puma Rally1 d’M-Sport.

És una manera fantàstica per a nosaltres d’acabar el Ral·li de Suècia, que va ser com a mínim ple d’esdeveniments. Vam tenir un inici complicat dijous, però després vam agafar un bon impuls a partir de divendres. Vam guanyar 10 especials de 18, la qual cosa demostra que el nostre equip, el nostre cotxe i els nostres pilots eren molt competitius.

Abiteboul

El cap de setmana podria haver donat un gir encara més positiu amb dos cotxes en lluita per la victòria dissabte a la tarda. Un error d’Esapekka Lappi, enganxat en una paret de neu durant set minuts, i els problemes híbrids viscuts per Craig Breen, però, van canviar l’estratègia.

«El punt d’inflexió, malauradament, va ser la cronometrada 13 de dissabte, on vam perdre la possibilitat de podi amb Esapekka a causa d’un incident, que també va frenar Craig. Vam canviar l’estratègia d’Esapekka a partir d’aquí per centrar-nos en la Power Stage, i va ser fantàstic veure que aquest pla es va desenvolupar amb el màxim de punts».

Abiteboul

Aleshores, el director de l’equip Hyundai va parlar, lògicament, de l’estratègia establerta al final del ral·li (el canvi de posicions entre Thierry Neuville i Craig Breen), que va resultar ser un fracàs.

«Vam tenir l’oportunitat d’intentar fer pujar Thierry a la classificació. Vam donar suport a aquesta estratègia optant per fer una penalització per a Craig. No va funcionar com s’esperava; els Déus de la Velocitat han decidit el contrari i ho respectem totalment. Tots somriem, inclòs Thierry que va fer una remuntada fantàstica. Va estar al marge des del principi per molts motius, així que tornar al podi és una gran història per a ell. Craig ha estat mega tot el cap de setmana, pel que fa a la velocitat i el rendiment, però també la seva actitud per entendre la situació de l’equip. En definitiva, és un gran resultat per a l’equip».

Abiteboul

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments