La familia Solberg al complert al Ral·li d’Escandinàvia 2023

El Ral·li d’Escandinàvia és un nou esdeveniment de l’ERC que utilitza algunes de les famoses cronometrades que formaven part del Ral·li de Suècia quan la prova del WRC se celebrava a la regió de Varmland, al voltant de la ciutat de Karlstad, abans del seu trasllat al nord, a Umea, el 2022. La ruta inclourà l’icònic Colin’s Crest, que porta el nom del difunt campió del món de ral·lis del 1995, Colin McRae.

El ral·li ha atret 47 participants, i la família Solberg serà el centre d’atenció a la seva terra natal. Oliver Solberg està entre els inscrits, ja que el jove de 21 anys afronta el seu primer esdeveniment de l’ERC de la temporada conduint el Volkswagen Polo GTI R5 que va pilotar al campionat el 2019 i 2020.

L’expilot de Hyundai estarà acompanyat a la cronometrada d’Ängebäckstorp de divendres i a l’especial de Colin de dissabte per cinc membres més de la seva família. El seu pare Petter, campió del món de ral·lis el 2003, i la seva mare Pernilla també tornaran al volant, juntament amb el seu oncle Henning Solberg, que va competir al WRC del 1998 al 2019.

Petter Solberg pilotarà un Citroën C4 WRC propietat de la família, amb el qual va aconseguir el tercer lloc a la classificació del WRC el 2010. La seva mare Tove l’acompanyarà al seient del copilot.

Durant la dècada de 1990, Pernilla Solberg (en aquella època amb el cognom Walfridsson) era una habitual en alguns ral·lis. Aquest cap de setmana es retrobarà amb el Mitsubishi Lancer Evo VI de Grup N que va conduir al 2000, i tornarà a pilotar amb el copilot de l’època Ulrika Mattsson.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments