L’ERC crea un campionat de fabricants de pneumàtics

Els fabricants de pneumàtics oficials del Campionat d’Europa de Ral·lis podran aspirar a una recompensa la temporada 2024

Així que aviat hi hauria d’haver un campió europeu de fabricants de pneumàtics. Aquesta idea, que va ser llançada pel promotor d’ERC, es materialitzarà l’any vinent després de la seva aprovació en l’últim Consell Mundial de la FIA celebrat a Còrdova, Andalusia.

En un moment en què regna la generalització dels proveïdors únics en l’automobilisme (gasolina, pneumàtics, bateries, sistemes híbrids, promoció, etc.), l’ERC ofereix un campionat que sembla d’un altra època. Amb la presència de Michelin, Pirelli, MRF i Hankook, efectivament hi ha 4 fabricants al campionat.

Els fabricants són proveïdors oficials de l’ERC i també ajuden a un cert nombre de tripulacions. Els aporten un suport de vegades econòmic, de vegades material amb el subministrament de gomes. Sobre el terreny, els camions hi són amb muntadors, però també tècnics que són una font d’assessorament per als competidors. MRF s’ha destacat com el gran patrocinador en les últimes temporades, finançant programes a molts pilots, però Michelin també apareix especialment als cotxes de Mathieu Franceschi, Yoann Bonato, quan hi és present, o Mikko Heikkilä.

L’any vinent, els fabricants competiran per aquest premi. Els dos cotxes millor classificats de cada fabricant de pneumàtics registrat anotaran punts amb el mateix sistema de puntuació utilitzat pel campionat. Es premien els 15 primers del rànquing, el primer rebent 30 pts, després 24,21, 19, 17… fins a 1 per al 15è.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments