F1: Andrea Stella ascendeix com a Director de Carreres de McLaren

McLaren ha continuat remenant la seva gestió de cara a la temporada 2020, amb el Director de Rendiment Andrea Stella ara ascendit a Director de Carrera.

El càrrec, del qual Eric Boullier es va retirar en 2018, significa que Stella «liderarà l’equip durant els caps de setmana de carrera», segons el director general de McLaren Racing, Zak Brown. Això forma part d’una important reestructuració de la direcció de l’equip de McLaren F1 sota la direcció de Andreas Seidl, qui es va unir com Team Principal a principis de 2019.

Seidl va explicar: «L’esport del motor és un esport d’equip. Mai pots fer-ho sol. Tinc un equip molt fort de persones que m’ajuden, amb James Key com a Director Tècnic, Piers Thynne com a Director de Producció i Andrea Stella com a Director de Carreras.

«Tinc plena confiança en ells i en els seus equips en tot el que fan i per tant tenen tot el meu suport. És crucial donar poder a la gent, animar-los a prendre decisions, permetre’ls que assumeixin riscos i donar-los suport si s’equivoquen, perquè accepto que els errors poden ocórrer. És l’única manera de millorar i de millorar com a equip».

El Director Tècnic es va incorporar des de Toro Rosso el 2019, mentre que el Director de Producció Thynne es va incorporar a McLaren en 2008, per a supervisar les operacions de la fàbrica.

Seidl va supervisar un canvi en l’estructura organitzativa quan es va unir a McLaren des de l’equip de carreres de resistència de Porsche, creant el que va descriure en 2019 com una «simple organització tradicional d’esports de motor», en comparació amb una organització sota el comandament de Ron Dennis que repartia la responsabilitat entre els directius. També tenen un nou simulador de conducció i, en obres, un túnel de vent, encara que es tracta d’un projecte a llarg termini.

En aquest moment, l’atenció se centra en el MCL35, l’aspirant a la F1 de McLaren per a 2020, que el cap de Mercedes, Toto Wolff, ha revelat recentment que seguirà de prop en les proves d’hivern, per la qual cosa li ha impressionat el rendiment de McLaren en 2019.

No obstant això, l’equip encara no ha fixat una data per a la presentació del nou cotxe, mentre que Brown no es va mostrar optimista sobre el potencial del MCL35. Ell va dir: «Les regles no canvien molt, així que el nostre objectiu ha de ser continuar millorant gradualment.

Hem de mantenir el cap fred «Encara tenim molt en què treballar. Vam començar la temporada passada a més de 1,5 segons de la pole i cap al final de l’any estava a tan sols vuit dècimes. [Però] aquesta és encara una gran bretxa que hem de tancar.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments