F1: McLaren presenta el seu MCL35 per al 2020

Després de sorprendre al paddock de la F1 en aconseguir un còmode quart lloc en la classificació de constructors de 2019, McLaren ha mostrat el cotxe que esperen que pugui portar-los a majors altures en 2020: el MCL35.

La màquina, amb una subtil decoració mat i dues pronunciades crestes en la part davantera del cotxe, juntament amb una secció prima del nas, ha estat presentat en el Centre de Tecnologia de McLaren, on els pilots Carlos Sainz i Lando Norris s’han unit al CEO de McLaren Racing, Zak Brown, i al director de l’equip, Andreas Seidl, per al llançament.

«Aquest és un moment important per a tot l’equip», ha dit Seidl. «Avui és un altre pas en el nostre viatge. És important no ser complaents, aquesta serà una temporada difícil. Res és fàcil en la Fórmula 1 i la competència serà intensa. Tenim sis dies de proves per a preparar l’inici de la nova temporada i Carlos, Lando i tot l’equip aquí en el MTC i en la pista estan llestos.»

Norris: «Crec que el MCL35 es veu molt bé amb la seva nova imatge. Crec que als nostres fans els encantarà i estic molt emocionat de conduir-lo per primera vegada. L’equip de disseny, els enginyers, l’equip de construcció i Carlos i jo hem treballat molt en el desenvolupament d’aquest cotxe, i és una sensació especial haver participat en la seva evolució».

Sainz «He seguit molt de prop la fabricació del MCL35 aquest hivern i conec quant esforç i passió hem posat en ell. Molts poden considerar que l’any 2020 és només un any de diferència entre l’antiga i la nova normativa, una mera continuació de 2019 a 2021. No obstant això, a McLaren, pressionem el botó de «reset» després de la bandera a quadres a Abu Dhabi i hem treballat molt dur per a tractar de millorar cada detall del nostre cotxe.

«El salt endavant que vam donar la temporada passada va ser una gran motivació però, al mateix temps, un fort recordatori de l’estreta que continua sent la lluita. No podem permetre’ns el luxe d’asseure’ns aquest 2020 si volem tancar la bretxa cap al davant.»

El MCL35 buscarà construir sobre l’èxit del MCL34 de l’any passat, que va portar a McLaren al seu primer podi des de 2014 en el Gran Premi del Brasil de mans de Sainz, mentre que tant Sainz com Norris van ajudar l’equip a aconseguir la seva millor classificació de constructors des de 2012, 54 punts per sobre de l’equip oficial de Renault que subministra les seves unitats de potència.

El MCL35 és un cotxe significatiu per a McLaren, es tracta del primer que el Director Tècnic James Key – que va començar a treballar en l’equip a mitjan 2019 – ha estat en el desenvolupament.

Tindrem els primers indicis de si McLaren ha construït un bon monoplaça o no quan comencin les proves de pretemporada en el Circuit de Barcelona-Catalunya el 19 de febrer.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments