WRC: El Ral·li de Finlàndia 2020 en quarentena

Hi ha un nou inconvenient en l’agitada temporada 2020 del WRC, aquesta vegada en relació amb el Ral·li de Finlàndia, programat per al 6-9 d’agost.

Noves restriccions a Finlàndia

El Ral·li dels 1000 llacs és la cita des de la qual el Campionat Mundial podria reiniciar-se si, i encara estem esperant la data oficial, el Ral·li Safari de juliol es cancel·lés a causa del coronavirus com va ocórrer en anteriors esdeveniments a l’Argentina, Portugal i Itàlia.

En aquests dies, no obstant això, les autoritats finlandeses han establert l’extensió de la prohibició de reunir-se, en aquest cas amb més de 500 persones, fins a finals de juliol degut a l’emergència vinculada al COVID-19. L’objectiu és preservar l’escalada d’un contagi que al país escandinau ha aconseguit, fins avui, mantenir-se en nivells baixos (encara estem en 4.284 casos), convertint-se en un dels models de contenció de l’epidèmia en el món.

Continuen treballant per al Ral·li Finlàndia 2020


De moment no hauria d’haver-hi majors riscos per al Ral·li de Finlàndia, encara que els equips arribarien a la regió de la carrera de Jyväskylä cap a finals de juliol: els organitzadors de AKK Sports Ltd. asseguren una vegada més que estan treballant com de costum per a assegurar que l’esdeveniment pugui tenir lloc.

«Les mesures establertes pel govern finlandès en aquest moment no impedeixen l’organització del Neste Ral·li de Finlàndia, del 6 al 9 d’agost de 2020», diu l’anunci oficial de l’organització de la carrera. «Per tant, AKK Sports Ltd. continuarà els seus preparatius adaptant-se a la situació i monitorant constantment les últimes actualitzacions. L’organització de la ronda finlandesa del WRC també està influïda per les situacions de COVID-19 en altres països, gràcies a les quals l’organització seguirà activament l’evolució de la pandèmia també a nivell mundial».

De fet, Finlàndia no pot permetre’s el luxe d’importar o retornar infeccions, la qual cosa desencadena brots de conseqüències impredictibles.

No obstant això, hi ha una data entorn de la qual podem tenir finalment una imatge més definida de la destinació de la pandèmia:

«El govern finlandès examinarà la situació nacional i actualitzarà les seves mesures sobre els esdeveniments d’agost a principis de juny. AKK Sports Ltd com a organitzador de l’esdeveniment vol actuar de la manera més responsable possible, tenint en compte als espectadors, competidors, socis, empleats i altres parts interessades, sense posar en perill la salut i la seguretat de ningú».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments