RAIDS: La curiosa història de la victoria de Sainz al Dakar 2020

Carlos Sainz: «Vaig voler córrer amb Toyota enguany, però em van dir que no hi havia cotxe per a mi»

Carlos Sainz ha revelat alguns detalls no coneguts sobre com es va forjar la victòria del seu últim Dakar, encara que la història podia haver estat ben diferent.

«El mes de maig, Mini em va dir que no estaven segurs de si anirien i Sven (Quandt), em va dir que mirés altres opcions»

Alonso no em va deixar sense el Toyota, ell ja venia de fer el WEC amb ells


I llavors, en el Gran Premi de Mònaco de F1, Sainz va tenir una una reunió amb Glyn Hall, màxim responsable de Toyota Gazoo Racing en els Raids.

«Parlem en el ‘motorhome’ de McLaren i allí em va dir que ho sentia, però que no tenia un cotxe per a mi, estant Nasser (Al-Attyah), De Villiers, Tingues Brinke, i potser la possibilitat d’Alonso»

«Fernando no em va llevar el lloc per a res. Ell vènia de Toyota de dos anys en el WEC i entenc la situació»

Assenyalava sobre alguna cosa que estava gairebé aparaulat des de gener de 2019, per a la primera participació de l’asturià al Dakar.

Després de guanyar a Aràbia, Glyn Hall em va veure acostar-me i em va dir, ‘no diguis res que ja sé el que em diràs'»

«I res, a partir d’aquí aconseguim en patrocini de Bahrain i, de nou Red Bull, la qual cosa ens va permetre tornar a tenir pressupost perquè Mini pogués recuperar el programa del Dakar. Vam poder fer dos test, el Ral·li del Marroc, on vaig veure el que faltava i vam fer les millores en un temps rècord. I ens adaptem molt bé al nou Dakar a Aràbia i aconseguim guanyar. Ho vaig parlar amb Glyn al final… (somriu), però la vida és així. Glyn em deia, ‘no t’acostis, que sé el que em diràs’, i jo li vaig dir que només li volia donar la bona tarda»,

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments