No hay ninguna descripción de la foto disponible.
Via Copa de España de Rallycross (Facebook)

Qui hagués dit que acabariem veient un certamen estatal de la disciplina de moda, si es veritat que la Real Federación Española de Automobilismo (RFDEA) portava cert temps estudiant la proposta de la creació d’un campionat.

Coincidint amb el 55è aniversari del naixement del Ral·licross a terres anglo saxones (Lydden Hill) la RFDEA va encetar les xarxes del nou certament, la «Copa de España de Rallycross» (abreviat CERX) qui espera tenir enllestit tot per poder començar a anunciar calendari complert així com poder rebre les primeres inscripcions aviat.

Des de l’arrivada del Mundial de Ral·licross a terres catalanes al 2015 al circuit de Barcelona-Catalunya molts pilots locals han participat en certamens de RX arreu de tota Europa, doncs ara s’ofereix el lloc on podrán fer-ho sense haver de fer un llarg desplaçament i possiblement amb moltissima més repercusió al seu país.

El RXCAT calienta motores para su estreno oficial en el Circuit Calafat
Presentació del RX CAT al Circuit de Calafat. Foto: via V Line

Tot i que volem ser positius amb el CERX, tot just acaba de neixer, però com a precedent, ens ve a la memoria el fiasco de l’RXCat organitzat per la promotora V-Line qui va enllestir un molt bon campionat de Catalunya de Ral·licross amb cinc curses al Circuit de Calafat però la manca d’interès i les baixes inscripcions van portar a la cancelació de les proves i deixant una sensació que el Ral·licross potser vista a la «tele» atrau, però competir suposa una despessa enorme.

En tot cas, celebrem aquest nou campionat que esperem sigui un èxit i poder parlar de futurs campions de ral·licross sortits d’arreu de la peninsula. Llarga vida al CERX i al Ral·licross!

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Artículo anteriorWRC: Els Rally1 més complicats de pilotar sobre neu segons Rovanperä
Artículo siguienteTURISMES: Azkona deix Cupra i fitxa per Hyundai per al WTCR 2022
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments