FÓRMULA 1: Mercedes torna a regnar en mig del caos d’Interlagos en el GP del Brasil 2022

En la seva 81a carrera de F1, George Russell va poder col·locar el seu nom a la llista de pilots guanyadors d’un GP de F1. El Mercedes #63 va sortir des de la pole i es va mantenir al capdavant tota la cursa aconseguint una victòria brillant. Una excel·lent exhibició del jove britànic que va haver de defensar-se de Lewis Hamilton a les darreres voltes.

Inici de bojos

Lando Norris superava a Charles Leclerc a la primera corba però uns segons més tard, al revolt 8, Daniel Ricciardo colpejava per dins la roda del darrere dreta de Kevin Magnussen i cotxe de seguretat a la pista. El cap de setmana de somni del danès es va convertir en un malson des de la primera volta.

Després de 6 voltes d’interrupció, la carrera es reinicia sota el ritme de George Russell, per darrera Max Verstappen ataca el seu oponent a les S de Senna entrant en contacte amb Hamilton. Spoiler trencat per a l’holandès, que ha de tornar a boxes i que es sanciona amb 5 segons per la seva maniobra. El set vegades campió del món podia continuar, però després de perdre algunes posicions.

Uns metres per davant xoc de Norris i Leclerc, lluitant a la pujada fins a la curva 5. El McLaren, defensant per dins, va colpejar el Ferrari a la roda del darrere dreta deixant el cotxe amb alguns danys.

Mercedes torna a regnar

George Russell ha guanyat la cursa donant a Mercedes la seva primera victòria el 2022, en un moment en què Mercedes no semblava estar en condicions de vèncer a Red Bull. El britànic ha sortit des de la pole per aconseguir la seva primera victòria, en una cursa molt ben gestionada pel pilot i Mercedes. No va ser una cursa fàcil, però l’estratègia des del mur era ideal per aconseguir la primera victòria de l’equip i el primer doblet d’aquest any. Ferrari també ha aconseguit un podi amb Carlos Sainz en tercer lloc, en una altra bona mostra del madrileny, continuant el que havia fet a l’esprint.

Baralles internes

Charles Leclerc ha demanat al final un intercanvi amb el seu company, pensant en els comptes del campionat (bona recuperació després de l’incident amb Lando Norris), però els responsables de l’equip italià no van acceptar la petició, cosa que li podria provocar un cert malestar.

També a Red Bull van haver-hi algunes desavinences. Max Verstappen ha fet una bona remuntada i ha acabat sisè, per davant de Pérez que s’ha equivocat de pneumàtics a la represa després del cotxe de seguretat. L’equip ha demanat l’intercanvi de posició de Verstappen amb Pérez, però el campió no ha acceptat, insistint què no se li demanés més, ja que ja havia donat la seva resposta abans.

En cinquè lloc ha acabat Fernando Alonso amb una actuació brillant, així com Valtteri Bottas amb una excel·lent novena posició, per darrere d’Esteban Ocon i Lance Stroll ha tancat el top 10 amb una bona cursa. Va ser una tarda fosca per a McLaren, amb una doble retirada i també per a Haas que podria haver intentat els punts, però amb la retirada de Magnussen la tasca es va complicar. Alpha Tauri va tenir una tarda dura, igual que Williams.

Interlagos ha tornat per donar un gran cap de setmana. La primera pole de Kevin Magnussen, la primera victòria d’Sprint de Russell i la primera victòria de la F1 del britànic, en la seva primera temporada a Mercedes, superant Lewis Hamilton.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments