FÓRMULA 1: Verstappen segueix trencant rècords al GP d’Abu Dhabi 2022 en l’adeu de Vettel

Max Verstappen (Red Bull) ha completat un any idíl·lic amb la seva 35a victòria, la seva tercera consecutiva al circuit de Yas Marina i la 15a de l’any, aquest diumenge 20 de novembre. Aquest és un nou rècord de victòries en un any.

El doble campió del món de F1 ha agafat les regnes de la cursa per davant el seu company Sergio Pérez, al seu costat a la graella de sortida, que no ha intentat avançar-lo a la primera frenada. Va ser l’únic moment de lleugera tensió amb Max Verstappen, que ha anat ampliant el seu lideratge al llarg de les 58 voltes.

Quan va caure la nit a Abu Dhabi, el focus es va moure cap a la lluita pel segon lloc al Campionat de Pilots. Això va enfrontar Sergio Pérez a Charles Leclerc (Ferrari), tots dos empatats a punts abans de l’inici.

Sabent que estava en desavantatge en termes de velocitat punta i idèntica estratègia, l’Escuderia va apostar d’aturar Charles Leclerc només una vegada, a diferència de Red Bull, que va canviar els pneumàtics del mexicà dues vegades.

En mantenir-se en pista, el monegasc va robar la segona posició al seu rival, que apostava per pneumàtics més frescos per les darreres voltes. Charles Leclerc acaba segon en aquesta temporada 2022, per davant de Sergio Pérez.

Lewis Hamilton ha acabat per primera vegada en la seva carrera més enllà del top 5, perquè Carlos Sainz (Ferrari) l’ha superat in extremis aquest diumenge.

El Gran Premi d’Abu Dhabi també ha estat el comiat de Sebastian Vettel (Aston Martin). El quàdruple campió del món amb Red Bull. El nou jubilat ha acabat 10è i va aconseguir el seu últim punt a la F1. El seu substitut a Aston Martin el 2023, Fernando Alonso, s’ha vist obligat a abandonar amb un problema mecànic. Malgrat aquest fracàs, Alpine manté la quarta posició a la classificació de Constructors amb Esteban Ocon 7è, per davant de McLaren, tot i el 6è lloc de Lando Norris.

Daniel Ricciardo també ha disputat el seu últim Gran Premi amb McLaren, abans de marxar com a tercer pilot a Red Bull l’any vinent. Altres pilots que han dit “adéu” almenys per al 2023, són Mick Schumacher (Haas) i Nicholas Latifi (Williams).

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share