RESISTÈNCIA: Les 24h de Daytona donaran la benvinguda als nous GTP

Després de rebre més de 70 inscripcions per competir a la 61a edició de les 24 Hores de Daytona del 28 al 29 de gener de 2023, els responsables de l’IMSA han confirmat una llista de 61 cotxes per a la prova d’obertura de temporada.

Aquest límit de 61 es correspon amb la capacitat màxima amb les noves màquines Grand Touring Prototype (GTP) que requereixen box una mica més grans que els seus predecessors. Limitada inicialment a 60 cotxes, la llista va créixer a darrera hora amb l’entrada del Mercedes-AMG GT3 N°75 amb el nom de SunEnergy 1 per Akkodis ASP a la categoria GTD.

“Més de 70 sol·licituds totals i una graella de 60 cotxes mentre entrem en una nova era per a la competició del campionat WeatherTech diuen molt sobre l’interès en les curses internacionals de cotxes esportius de resistència i la nostra plataforma IMSA”

John Doonan, president de l’IMSA

Arribar a aquesta llista de 60 cotxes inscrits per a la 61a edició del Rolex 24 va requerir un esforç substancial per part del nostre equip. Estem orgullosos de presentar una de les graelles més fortes i competitives que hem vist i esperem oferir un gran espectacle per a un públic global d’aficionats a les curses el mes vinent.

La primera cursa de la nova classe GTP comptarà amb un total de nou participants que representen quatre fabricants: Acura, BMW, Cadillac i Porsche. Els nou cotxes van participar en una sessió d’entrenaments de dos dies organitzada per IMSA al Daytona International Speedway del 6 al 7 de desembre.

Els prototips Le Mans Hypercar (LMH) dels principals fabricants juntament amb els LMDh correran sota la nomenclatura: Gran Turisme Prototip (GTP) a l’IMSA.

La classe GT Daytona (GTD) tornarà a tenir més representants amb 24 inscripcions seleccionades. La línia GTD comptarà amb cotxes de carreres GT3 de nou fabricants diferents: Acura, Aston Martin, BMW, Ferrari, Lamborghini, Lexus, McLaren, Mercedes-AMG i Porsche, amb llistes de pilots Pro-Am.

La classe GTD Pro torna amb vuit inscripcions de set fabricants diferents: Aston Marin, Corvette, Ferrari, Lamborghini, Lexus, Mercedes-AMG i Porsche. El Ferrari 296 GT3, el Porsche 911 GT3 R i el Lamborghini Huracán GT3 EVO2 faran els seus respectius debuts en aquestes dues categories.

Les inscripcions que no van ser seleccionades s’han col·locat en una llista de reserva i poden substituir les pendents que es retirin abans de l’esdeveniment.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share