WRC: Abiteboul comença a traçar un camí

Nomenat al gener al capdavant de Hyundai Motorsport, Cyril Abiteboul va poder familiaritzar-se amb el seu nou entorn de treball mentre ja feia una avaluació inicial del rendiment del seu equip.

Dominat pel seu gran rival Toyota a les cronometrades de Monte-Carlo, l’equip Hyundai va mostrar una cara molt diferent a la mostrada durant la segona meitat de la temporada 2022. Amb només dos millors temps signats per Neuville contra setze per al Toyota GR Yaris Rally1, la tercera posició del belga és només un escàs consol per a l’equip coreà que aspirava clarament a un millor resultat.

“La tercera posició no és un mal començament, però no hem de perdre de vista que tenim una visió més gran, lluitant per victòries i títols, així que no hem de descansar en els llorers.

Hi havia molt per digerir per a mi i per a l’equip; vam tenir pilots forts, moments engrescadors, dies llargs i treball dur. Un podi és bo, però encara estem a 45 segons de la victòria.

Davant el domini dels Yaris i més concretament el liderat per Sébastien Ogier, Abiteboul no veu la frustració sinó més aviat un element en el qual confiar per recuperar-se el més ràpid possible.

«Ogier ha estat el referent durant tot el cap de setmana i això hauria de ser una inspiració per a tots nosaltres per fer-nos més forts. Hem d’entendre on perdem i tornar amb una resposta. En definitiva, necessitem més ritme.

Hem intentat ser més agressius amb la configuració del cotxe i, en retrospectiva, ho hauríem d’haver fet abans el cap de setmana, cosa que podria haver donat més impuls i més confiança als equips. Thierry ha passat un bon cap de setmana, sent decisiu i intel·ligent amb l’equip, la seva configuració i els pneumàtics.

“Per a Dani i Esapekka va ser un cap de setmana d’aprenentatge valuós en condicions difícils. Em va alegrar veure el progrés que feien cada dia tots dos. Malauradament, hem tingut una repetició de problemes d’hibridació al cotxe de Dani, així que hem d’entendre, des d’una perspectiva d’equip, què va passar per evitar que això torni a passar»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments