GSERIES 2023: La primera temporada elèctrica acaba amb títol internacional per a De Ridder

Amb alguna sorpresa d’última hora a la G4 de les GSeries 2023, Guillaume de Ridder es va proclamar campió de les GSeries 2023. Dylan Dufas va completar la seva ascendent progressió a la pista del Port d’Envalira, aconseguint el títol del Clio ICE Trophy en l’últim sospir de les GSeries 2023.

En la cita final de les GSeries 2023, els organitzadors van donar la possibilitat als participants de competir al Circuit Andorra en sentit contrari a l’habitual. Des de la meitat de “la parabòlica” fins revolt de final de recta de meta, una recta en baixada d’uns 400 metres.

La climatologia va estar, per segon dissabte consecutiu, benvolent amb tots els presents (equips i aficionats) als voltants del Port d’Envalira. Sol radiant fins a mitja tarda, després ambient hivernal però amb una temperatura que no va baixar dels -3°.

GSeries E. Quatre triomfs de quatre possibles, títol per al campió belga

Guillaume de Ridder va mantenir la seva regularitat en l’última cita de les GSeries 2023 i va aconseguir el ple de triomfs. Els esforços del pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, Raul Ferré, li van servir per marcar la volta ràpida en la mànega qualificativa. A la final disputada, Ferré va sortir des de la pole-position, però no va poder aguantar el ritme de De Ridder, no obstant això va travessar la línia d’arribada en una meritòria segona plaça i va confirmar el subcampionat de la categoria (GSeries E).

En aquesta tercera cita final de les GSeries 2023 va repetir Laia Sanz que va mantenir un bonic duel amb Christine Giampaoli. Mathieu Baumell, copilot de Nasser Al-Attiyah, també es va posar al volant d’un dels vehicles 100% elèctric de QEV.

Clio ICE Trophy (2RM) – Dylan Dufas campió remuntant

David Bouhet, líder des de la primera jornada de les GSeries 2023, no va poder mantenir el seu lleuger avantatge (només 6 punts) amb el qual va iniciar la G4 i va cedir el títol del Clio ICE Trophy al joveníssim Dylan Dufas que, al Circuit Andorra, va protagonitzar una excel·lent progressió, i va decantar al seu favor, per la mínima diferència de 2 punts, aquesta lluita final pel títol dels Clio Rally5.

El triomf en aquesta G4 va ser per a Lucas Darmezin, segon en el seu compte particular, que va protagonitzar una actuació sense cap error i va sumar els 40 punts en joc i situan-se així en la tercera posició del podi final del trofeu.

Èxit per l’organització

Per a Alex Bercianos (responsable del Circuit Andorra – Pas de la Casa) ha estat la cinquena edició de les GSeries com a organitzador. En finalitzar el lliurament de premis, la seva satisfacció era evident, després de complir amb els objectius plantejats per a aquesta temporada, aquest era el seu comentari:

Hem completat la nostra primera temporada amb una categoria 100% elèctrica, potser l’objectiu més exigent que ens havíem marcat. Crec que també hem aconseguit donar a conèixer les instal·lacions, tant d’Andorra com del nostre campionat. Cal destacar que han competit al Circuit Andorra, en les GSeries 2023, durant aquest mes, pilots de sis nacionalitats diferents.”


“La igualtat entre els vehicles elèctrics ha estat màxima, així ho demostren les diferències en la pole a la G3, tres pilots a 24 mil·lèsimes, o a la de la G4, en la qual només 17 mil·lèsimes van separar a Ferré i De Ridder. El nivell de la Clio ICE Trophy ha estat excepcional i pel que fa als ICE Gladiators penso que és una categoria totalment consolidada, amb gairebé el límit d’inscrits a cada meeting.

Fer un campionat internacional amb pilots de nivell i diferents categories del món de l’automòbil era l’objectiu que ens vam marcar fa cinc anys quan vam iniciar la nostra trajectòria a les GSeries. Estic convençut, ho hem aconseguit.”

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments