El bo i millor de la resistència serà aquesta setmana al Circuit de Barcelona Catalunya per l’inici de l’ELMS 2023

Quaranta-dos cotxes participaran a la prova inaugural de la temporada 2023 de l’European Le Mans Series (ELMS) al Circuit de Barcelona-Catalunya; amb set LMP2, onze LMP2 Pro/Am, dotze LMP3 i dotze LMGTE en pista.

Els cotxes estaran en pista el dimecres 19 i el dijous 20 d’abril per a les proves oficials de pretemporada. A continuació, arribarà el cap de setmana de les 4 Hores de Barcelona, ​​que comença amb els entrenaments lliures el divendres 21, continua amb la classificació el dissabte 22 i conclou amb l’esperada cursa de quatre hores del diumenge 23 d’abril.

LMP2: qui triomfarà a Catalunya?

Set cotxes s’inscriuen a la categoria LMP2, amb 21 pilots classificats Silver, Gold i Platinum al volant. Entre ells hi ha dos excampions del món, Jose Maria López (Cool Racing, n°47) i Neel Jani (Duqueine Team, n°30). Amb l’equip vigent campió Prema Racing centrat aquest any en el Campionat del Món de Resistència de la FIA, un nou nom apareixerà al trofeu del campió al final d’aquesta temporada 2023.

Subcampió 2022, Panis Racing torna a la pista: Job van Uitert s’acompanya de Manuel Maldonado i Tijmen van der Helm a l’Oreca n°65. Titulat el 2020, United Autosports presentarà un cotxe per al britànic Phil Hanson, associat amb el seu compatriota Oliver Jarvis i el japonès Marino Sato.

elms 2023 circuit de barcelona catalunya
ELMS

L’equip campió del 2019, IDEC Sport, encara estarà dirigit pels pilots Paul Lafargue i Paul-Loup Chatin, que estaran associats amb el múltiple campió de LMP3 Laurents Hörr.

Els principals pilots de l’equip líder de l’ELMS, l’Algarve Pro Racing, l’equip Duqueine, l’Inter Europol Competition i Cool Racing estan entrant cadascun en un Oreca 07-Gibson.

LMP2 Pro/Am: una nova era

S’inscriuen onze cotxes en aquesta categoria les tripulacions dels quals han d’incloure almenys un pilot Bronze. L’any 2023, la categoria LMP2 Pro/Am compta amb una nova identitat visual, amb la visualització del número en blau clar per diferenciar-les de la categoria LMP2, mentre que els pilots Bronze s’encarreguen de classificar el cotxe dissabte.

El Racing Team Turkey defensarà el seu títol Pro/Am: Salih Yoluc i Charlie Eastwood rebran aquest any el doble campió de LMP2 Louis Deletraz a l’Oreca-Gibson número 34.

United Autosports USA introdueix dos cotxes. A l’Oreca n°23, l’antic guanyador de les 24 Hores de Le Mans Guy Smith tindrà com a companys Paul di Resta i Jim McGuire. Algarve Pro Racing i Cool Racing ofereixen cadascun un LMP2 Pro/Am. A Cool Racing (núm. 37 Oreca), la campiona de LMP3 2022, Malthe Jakobsen, s’unirà a Nico Lapierre i Alexandre Coigny.

elms circuit de barcelona Catalunya 2023
ELMS

DragonSpeed ​​​​USA torna a l’ELMS: l’antic guanyador de la cursa, Henrik Hedman s’associarà amb el duet familiar format per Juan Pablo Montoya i el seu fill Sebastian.

DKR Engineering, Team Virage, Nielsen Racing i AF Corse tindran cadascun un cotxe a la categoria LMP2 Pro/Am. El vigent campió LMGTE Proton Competition farà el seu debut en LMP2 amb Gianmaria Bruni i Giorgio Roda, coronats pilots LMGTE l’any passat. Comptaran amb el company Jonas Ried a l’Oreca n°99.

LMP3: 12 cotxes per a la primera categoria de prototips de la piràmide de resistència

Un any més, la categoria «júnior» de prototips ha generat molt d’interès, amb dotze cotxes seleccionats per competir en aquesta temporada ELMS 2023. A més dels seus dos cotxes LMP2, l’equip vigent campió Cool Racing entra en un únic LMP3 per Adrien Chila, l’argentí Marcos Siebert i el mexicà Alejandro García.

També titulat en aquesta categoria, DKR Engineering introduirà un únic cotxe, un dels dos Duqueine M30-D08 de la graella, per a Alexander Bukhantsov, James Winslow i Pedro Perlino. Campió de LMP3 de 2019, Eurointernational presentarà dues Ligier JS P320-Nissan per Matt Bell/Adam Ali (n°11) i Glenn van Berlo/Nick Moss (n°10).

elms circuit de barcelona catalunya
ELMS

L’equip francès Ultimate torna a l’ELMS: Eric Trouillet s’uneix als germans Matthieu i Jean-Baptiste Lahaye a la Ligier n°35. El segon Duqueine M30-D08 a la graella LMP3 és introduït per WTM per Rinaldi Racing. El vigent campió LMP3 de la Michelin Le Mans Cup, Racing Spirit of Leman anirà en pista amb una Ligier.

L’equip britànic RLR MSport presentarà dos cotxes, i Nielsen Racing, Team Virage i Inter Europol Competition un sol Ligier JS P320-Nissan cadascun.

LMGTE: el comiat de la categoria

El 2023 marca l’última temporada de LMGTE abans del pas a GT3 l’any vinent. Pel comiat de la categoria, tres Aston Martin, quatre Porsche 911 i cinc Ferrari 488 estaran a la lluita.

Titulat el 2022, Proton Competition presenta tres Porsche 911 RSR-19. Coronat entre els pilots, Christian Ried s’associa amb Julien Andlauer i Giammarco Levorato al n°77, mentre que Michael Fassbender competirà en una nova temporada al n°93, juntament amb Richard Lietz i Martin Rump.

Aquest any Iron Lynx, campió el 2021, passa de Ferrari a Porsche amb un sol cotxe per a Claudio Schiavoni, Matteo Cressoni i Matteo Cairoli.

elms gt 2023 circuit de barcelona catalunya
ELMS

Campió el 2015, l’equip de Formula Racing torna a l’ELMS, amb Mikkel Mac i Johnny Laursen, que havien guanyat el títol aquell any, amb un Ferrari 488 GTE EVO n°50. Tindran com a companys a Conrad, el fill de Johnny, i serà un dels dos equips 100% danesos de la categoria.

Un altre retorn destacat al paddock de l’ELMS és el del campió de LMP2 2015 Jon Lancaster, que pilotarà aquesta temporada a LMGTE amb JMW Motorsport, guanyador del títol de 2017. El britànic s’uneix a Lorcan Hanafin i Martin Berry al Ferrari número 66. AF Corse, Spirit of Race i Kessel Racing participaran en un únic Ferrari 488 GTE EVO aquest any.

Titulat la temporada passada a la categoria GT3 de la Michelin Le Mans Cup, GMB Motorsport anirà en pista a l’ELMS amb un Aston Martin Vantage. Jens Moller i Gustav Birch s’uniran amb l’excampió mundial de pilots de resistència GT Nicki Thiim.

TF Sport entrarà en dos Aston Martin. El Vantage n°72 estarà confiat a una tripulació íntegrament francesa, formada per Arnold Robin, Maxime Robin i Valentin Hasse-Clot, mentre que el n°95 estarà en mans del trio britànic John Hartshorne/Ben Tuck/Jonny Adam.

Horaris 4h de Barcelona 2023

  • Entrenaments lliures 1: 21 d’abril 11:50
  • Test Col·lectius pilots bronze: 21 d’abril 16:20
  • Entrenaments lliures 2: 22 d’abril 10:10
  • Qualificació – LMGTE: 22 d’abril 14:40
  • Qualificació – LMP3: 22 d’abril 15:05
  • Qualificació – LMP2 PROAM: 22 d’abril 15:30
  • Qualificació – LMP2: 22 d’abril 15:55
  • Cursa: 23 d’abril 11:30

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments