Tot el que cal saber per seguir el Rally Empordà 2023

Arribem al Rally Empordà, la quarta cursa de la temporada sobre asfalt, amb trams de sobres coneguts per tothom i una bona llista d’inscrits per gaudir de la prova organitzada per l’Escuderia Baix Empordà.

La prova que es disputarà íntegrament el dissabte 20 de maig estarà dividida en dues seccions amb un total de 78 Km cronometrats. Els participants i aficionats gaudiran dels mítics trams gironins, a repetir dues vegades, de Els Àngels, Sta. Pellaia, Sant Grau i La Ganga.

El primer participant prendrà la sortida a les 10:00h del Passeig Marimon Asprer de la Bisbal d’Empordà i a les 15:56h s’iniciarà el segon bucle, també des de la mateixa localització per acabar la prova amb els últims rajos de llum de la mateixa tarda de dissabte.

Després de mesos de sequera s’espera que aquest cap de setmana arribin ruixats a la Costa Brava i això pot suposar un ral·li passat per aigua. Caldrà seguir l’evolució però aquesta variable pot fer decantar la balança en aquesta prova.

Una llista d’inscrits ben complerta

La llista d’inscrits per aquesta prova compta amb un total de 92 participants dels quals 72 son de velocitat i 20 de regularitat en les seves diferents modalitats.

Encapçalant la prova trobem a Xavi Domènech i Susanna Cercadillo amb el seu potent Porsche 911 GT3, un vehicle que s’adapta molt bé al tipus de tram d’aquest ral·li però que si les previsions meteorològiques s’acaben complint pot complicar les coses pel seu potent tracció darrera.

Entre les diferents versions d’Skoda Fabia que s’han inscrit trobem la d’en Xavi Vidales i Jordi Hereu que venen de guanyar La Llana i segur també son candidats al triomf final, Alejandro Mauro i Diego Sanjuan que ho faran amb la versió Rally2 Evo de l’equip MAPO, mentre que Eduard Viñuales i Isaac Borrell seran els tercers amb la mateixa montura en aquesta prova. Encara entre vehicles Rally2 o R5 trobem el Ford Fiesta de Joan Armadans i Miki Ibañez.

Peugeot 106 San Andrés valls 2023
Nacho Mateo

Altres destacats entre els deu primers inscrits son Jordi Ventura i Josep Autet amb l’espectacular Ford Sierra Cosworth, Juan De Oleza i Alba Lloveras amb un altre espectacular Porsche 911 GT3 i uns vells rockers que donaran un color especial al ral·li com son els Mitsubishi Carisma Evo VI de David Cruz i Carlos Oya, el Mitsubishi Lancer Evo IV d’Albert Zanini i Emili Aldoma i el Kit Car fabricat a casa, el Seat Ibiza de Santiago Mateo i Xavi Lozano.

La Challenge Saxo 8v arriba amb 5 participants i Agustín Garcia i Sonia Montilla com a líders amb cinc punts d’avantatge amb els segons, Eric Banús i Ruben Muñoz. Tots dos pilots també competeixen dins del Campionat de Catalunya de Promoció liderat per Jordi San Andrés i Carlos Cabrero que s’emportaven el triomf amb el petit Peugeot 106 a Valls per davant de Xavier Ros i Mireia Bartés, tots dos equips també presents a l’Empordà.

Entre els participants del VolantRACC hi trobem als líders, Pol Gómez i Pablo Sánchez, que arribem amb molta confiança després del triomf a Valls. Però segur que no ho tindran fàcil amb la resta de rivals com Arnau Bartés, guanyador a La Llana, Gerard Julià o l’Aleix Arcarons.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments